LDP Niš: Odlazimo zbog nedostatka demokratije

06.11.2012 09:15

Potpredsednik LDP Nebojša Ranđelović rekao je da su se sve odluke donosile u "kabinetu predsednika Čedomira Jovanovića uz prisustvo još nekoliko ljudi"

ldp nis

NIŠ - Funkcioneri Liberalno-demokratske partije (LDP) iz Niša, koji su podneli ostavke i napustili tu partiju, saopštili su danas da su se na takav čin odlučili zbog "nedostatka demokratije u sopstvenoj partiji".

Potpredsednik LDP Nebojša Ranđelović, koji je podneo ostavku na tu funkciju i ostavku na članstvo u LDP-u, rekao je na konferenciji za novinare da su se sve odluke donosile u "kabinetu predsednika Čedomira Jovanovića uz prisustvo još nekoliko ljudi".

"Ja sam uzrok što ostavke nisu podnete mnogo ranije, jer sam pokušao da sve probleme rešimo unutar partije i na stranačkim organima", kazao je Ranđelović i dodao da je, umesto otvaranja rasprave o problemima, doživeo uvrede na sednici Predsedništva krajem prošle sedmice i da je tu sednicu posle toga napustio.

On je pročitao pismo narodne poslanice Sanje Jeftić Branković koja je podržala svoje kolege i koja je saopštila da će u republičkom parlamentu delovati kao nezavisni poslanik.

Ostavku na funkcije podneli su gradski menadžer LDP-a i član Predsedništva stranke Predrag Jelenković, kao i nekoliko članova Glavnog odbora LDP-a.

Jelenković je rekao da je niški odbor prvi postavio pitanje kako je moguće da lista u Beogradu koju predvodi predsednik stranke ne pređe cenzus.

"Od tada je krenula lavina i vrhunac je 'marginalizacija Niša' i pretvaranje LDP-a u beogradsku partiju", kazao je on i naveo da je sednica Gradskog odbora održana sinoć na kojoj su ostavke podnete.

Jelenković je kazao da je Niš tražio da lider stranke dođe i razgovara sa članovima Gradskog odbora, ali da je dobio odgovor da će doći sa svim članovima Predsedništva, što je, prema rečima Jelenkovića, bio znak da bi moglo doći i do raspuštanja niškog odbora.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode