Leskovac: Hapšenje Kocića i protest DS

28.03.2013 23:06

Policija privela šest osoba u Leskovcu, uključujući i bivšeg gradonačelnika Slobodana Kocića, zbog zloupotrebe službenog položaja. Kocić je lider DS-a u Leskovcu. Iz DS-a tvrde da je u pitanju hajka protiv te stranke.

 

U nastavku akcije na suzbijanju finansijskog krimianala policija je lišila slobode više lica u Leskovcu i Somboru, rečeno je u direkciji policije.

U Leskovcu su lišeni slobode bivši gradonačelnik tog grada Slobodan Kocić i još pet osoba, a krivičnom prijavom biće obuhvaćene još dve osobe zbog sumnje da su u saizvršilaštvu izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja, navode u policiji.

 


U Somboru je lišeno slobode šest osoba, među kojima je direktor i vlasnik firme "Tehnomag Term" d.o.o. NOvi Sad Lazar Munižaba, a krivičnom prijavom biće obuhvaćene još tri osobe.

U nastavku akcije na suzbijanju finansijskog kriminala pripadnici Policijske uprave Leskovac lišili su slobode nekadašnjeg gradonačelnika Leskovca i uglednog pripadnika DS-a Slobodana Kocića (57) iz Bratmilovca, nekadašnju direktorku JP "Direkcija za urbanizam i izgradnju Leskovac" Draganu Stošić (57) iz Leskovca, troje radnika tog preduzeća Dragana Marjanovića (63), Ivana Đokića (40) i Ljiljannu Ivković (57), svo troje iz Leskovca, kao i šefa gradilišta preduzeća "Produkt" DOO iz Pečenjevca Mitka Kostadinova (60) iz Niša.

Kako se navodi u policijskom saopštenju krivičnom prijavom će biti obuhvaćeni i vlasnik preduzeća "Produkt" DOO iz Pečenjevca Radovan Jovanović (69) iz Pečenjevca i direktor preduzeća "Energosistem Čogurić" iz Leskovca Aleksandar Čogurić (43) iz Niša.

Oni se sumnjiče da su u saizvršilaštvu počilinili krivično delo zloupotreba službenog položaja.


Kako se navodi u saopštenju oni su od avgusta 2011. do kraja marta 2012. svojim radnjama na izgradnji autobuske stanice u Leskovcu, stambenom objektu i saobraćajnicama u istom gradu protivpravno pribavili imovinsku korist u iznosu od 73.868.242 dinara na štetu budžeta grada Leskovca i JP "Direkcija za urbanizam i izgradnju Leskovac".

Policijska uprava u Somboru u nastavku akcije na suzbijanju finansijskog kriminala lišila je slobode vlasnika "Tehnomag Term" d.o.o. Novi Sad Lazara Munižabu, odgovorne izvođače radova i nadzorni organ naručioca radova Tatjanu Ličinu, Miodraga Devića i Mirka Đukića, predsednika Saveta MZ Bački Gračac Milana Kovačevića i nekadašnjeg sekretara MZ Bački Gračac Jovana Zorića.

Kako se navodi u saopštenju krivičnom prijavom biće obuhvaćeni i načelnik Odeljenja vodne inspekcije Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Veljko Komad, sekretar MZ Bački Gračac Dušan Mandić i šef računovodstva "Tehnomag Term" d.o.o. Smilja Zeljković.

Oni se sumnjiče da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, odnosno da su od početka 2006. do početka 2009. svojim aktivnostima na izgradnji objekata za kanalisanje i prečišćavanje otpadnih voda oštetili budžet Republike Srbije u iznosu od 24.095.000 dinara.

Kocić je lider DS u tom gradu, a smenjen je u novembru 2012.

Generalni sekretar Demokrataske stranke (DS) Crnogorac Balša Božović danas je, povodom hapšenja bivšeg gradonačelnika Leskovca, rekao da su bez suda Kocića već osudili oni koji neprestano vode hajku na DS i koji najavljuju hapšenja i istrage po tabloidima i na stranačkim konferencijama za novinare.

"Demokratska stranka se apsolutno zalaže za poštovanje zakona i vladavinu prava, u Srbiji bi svi trebalo da budu ravnopravni pred zakonom i svako treba da odgovara za svoje postupke", naveo je Božović u pisanoj izjavi.

On smatra da se u Leskovcu vidi kako se pravda iz nadležnih institucija izmešta na stranačke konferencije za medije i u tabloide, kako zakon nije isti za one koji čine Vladu Srbije i za one koji podržavaju DS.

Prema rečima Božovića, onima koji kriminalizaciju DS ne smeta to što je predsednik Srbije pomilovao lekara koji je uzimao mito, što premijer ima kontakte sa narko bosovima, nemaju problem sa puštanjem nasilnika iz zatvora, ni to što Vladimir Cvijan, visoki funkcioner SNS, kao advokat Joce Amsterdama, sudijama naređuje kako da sude i zbog toga ne snosi nikakve posledice.

"Ti isti danas optužuju ljude, najavljuju hapšenja političkih protivnika i osuđuju bez suda", poručio je Božović.

On je ukazao da je Kocić tokom mandata u Leskovac doveo veliki broj investicija poput Jure, Falkea, Bonta Italiano, Jeanci Instanbul, Merkator i mnoge druge, otvorivši više hiljada novih radnih mesta.

"Prvi demokrata Leskovca je priveden baš kako je na stranačkim konferencijama za novinare najavljivao pomoćnik sadašnjeg gradonačelnika Leskovca Gojko Veličković, kadar SNS, koji je u prvostepenom postupku osuđen na zatvorsku kaznu od 10 godina", rekao je Božović.

DS poručuje da ima 200.000 članova i da mogu da redom uhapse jednog po jednog, ali da time neće ubiti demokratiju u Srbiji, dodao je on.

"Za demokratiju smo se izborili upravo pobedivši političke očeve onih koji nas danas na ovakav način proganjaju", zaključio je Božović.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode