Ljajić: Sledi sloboda za Haradinaja!

21.11.2012 10:24

Šef Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da je ubeđen da je sledeći korak Haškog tribunala oslobađajuća presuda za Ramuša Haradinaja, i to će, smatra on, biti završni udarac koji će taj sud zadati samom sebi i njegovom kredibilitetu

Ljajić: Sledi sloboda za Haradinaja!

On je rekao da, "bez obzira na ogoljeno lice Haškog tribunala", koji je pokazao da je pravda selektivna, a da njim vlada politika, Srbija mora povlačiti trezvene korake.

Ljajić je ukazao da bi, da je Srbija pružala finansijsku i lobističku pomoć odbrani svojih haških optuženika u meri u kojoj je to činila Hrvatska kada su u pitanju njeni generali Ante Gotovina i Mladen Markač, to bio dokaz da je genocid državni projekat.

Oslobađajuća presuda za dvojicu hrvatskih generala za njega je potvrda da Haškim tribunalom vlada politika a ne pravda, iz koje je jasno da se tamo sudi poraženima u ratu na prostorima eks Jugoslavije, a to su Srbi.

"Mi još plaćamo cenu pogrešnih odluka iz devedesetih", ocenio je Ljajić.

Posle ovakve presude, Ljajić se preispituje da li je on, koji je bio ubeđen da čini sve u interesu države, učinio ispravno što je prihvatio da bude na čelu Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom, "rizikujući da dobije metak".

Veliki trud i veliku stvar koju smo uradili za zemlju praktično je poništena ovakvim presudama Tribunala, konstatovao je on.

"Ne kažem da smo imali alternativu, svi znaju pod kakvim smo pritiskom bili, da je zaustavljen put ka EU zbog nesaradnje sa Tribunalom u jednom periodu, reforme nismo mogli da sprovodimo u punom kapacitetu dok taj posao ne završimo ali kada vidite ovakve presude, ne može čovek da se ne oseća poniženo", rekao je Ljajić.

On je dodao da nikada nije imao iluzije, ali da "više ne veruje u pravdu tog tribunala".

"Osećam se prevarenim i pitam se šta sam radio. Rizikovao život, i posle svega ono u šta sam verovao, izmirenje pravde, praktično od toga nema ništa", naglasio je Ljajić.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode