LSV: Pretnje smrću Kostrešu i Stojšiću!

05.04.2013 09:02

Zameniku predsednika i potpredsedniku LSV-a Bojanu Kostrešu i Đorđu Stojšiću upućene su pretnje smrću, o kojima je obaveštena i policija.

 

Bojan KostrešKostrešu je u Zrenjaninu poručeno da će “dobiti metak u čelo”, dok je nepoznati muškarac juče Glavnom odboru stranke u Novom Sadu “uputio jasne pretnje Stojšiću i njegovoj bezbednosti”, saopštila je ta stranka.


LSV podseća da Kostreš, koji je narodni poslanik, proteklih meseci insistira na produženju Zakona o lustraciji i da je pre dva dana za to zatražio podršku novinarskih udruženja. Pretnja Stojšiću, takođe poslaniku, usledila je dva dana nakon saopštenja u kojem je kritikovao izjave i ponašanje ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina.

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović zatražio je juče od ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića da obezbedi brzu i efikasnu istragu povodom pretnji smrću Bojanu Kostrešu i Đorđu Stojšiću. Stefanović je od Dačića zatražio i da preduzme sve iz svoje nadležnosti kako bi se osigurala bezbednost za narodne poslanike. Stefanović je istakao da takve pretnje ugrožavaju sigurnost i bezbednost poslanika i da su pretnje predstavniku građana i udar na skupštinu kao instituciju.

Predsednik skupštinskog odbora za ljudska i manjinska prava Meho Omerović smatra da “porast nasilja, govora mržnje, veličanje fašističke ideologije ,agresivne kampanje desničarskih i ekstremnih organizacija dovode i do toga da su čak i pretnje smrću, zbog drugačijeg mišljenja, nažalost, postale sastavni deo našeg političkog života”.

- Poslednje pretnje Bojanu Kostrešu i Đorđu Stojšiću moraju upaliti alarm. One su opasne i zbog činjenice da je reč o izabranim narodnim predstavnicima. Dakle, ovo su pretnje i instituciji koju oni predstavljaju i čiji su deo, a to je Narodna skupstina Srbije - kazao je Omerović.

 

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode