Mađarski nacisti traže popis Jevreja u Mađarskoj !

08.12.2012 12:42

Mađarska partija "Jobik" je sa svojih 47 osvojenih mandata trenutno treća stranka u mađarskom parlamentu, koja je čak osnovala i svoju paravojnu miliciju po uzoru na jurišne odrede Šturmabtajlung Adolfa Hitlera !

Budući da su sada svi Jevreji u ratu sa muslimanima, kao takvi su potencijalni izvor opasnosti za građane Mađarske. Ja nisam antisemita, ali Jevreji su problem, kaže član ultradesničarske mađarske stranke Jobik Marton Đonđosij

desničari, Mađarska, Jevreji, Jobik Marton Đonđosij, opasnost

BUDIMPEŠTA - Strašno.
Član ultradesničarske mađarske stranke Jobik Marton Đonđosij, zatražio je u parlamentu da se sastavi lista Jevreja u Mađarskoj jer oni predstavljaju opasnost za nacionalnu bezbednost.


Svoje argumente za popisivanje Jevreja, slične kao što su radili nacisti u Nemačkoj tokom Drugog svetskog rata, Đonđosija je obrazložio na krajnje čudan način.

- Budući da su sada svi Jevreji u ratu sa muslimanima, kao takvi su potencijalni izvor opasnosti za građane Mađarske. Ja nisam antisemita, ali Jevreji su problem - rekao je on.

Njegov zahtev je pokrenuo niz demonstracija širom sveta, od kojih su najveće bile u Budimpešti. Više stotina demonstranata stavilo je žute Davidove zvezde, iste kao i one kojima su Jevreje tokom Drugoga svetskog rata obeležavali nacisti.

Inače, Jobik je sa svojih 47 osvojenih mandata trenutno treća stranka u mađarskom parlamentu, koja je čak osnovala i svoju paravojnu miliciju po uzoru na jurišne odrede Šturmabtajlung Adolfa Hitlera.

 

Naslednici stranke Strelasti krst

Stranku Jobik mnogi povezuju s nacističkom strankom Strelasti krst, koja je vladala Mađarskom krajem Drugog svetskog rata i aktivno učestvovala u progonu mađarskih Jevreja, koji su do njihovog dolaska na vlast bili delimično zaštićeni pod režimom regenta admirala Mikloša Hortija.

 

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад

   TV REPORTER   


HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER

Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Make a website for freeWebnode