Meho Omerović: Ekstremisti opasnost po društvo

15.01.2013 17:40

Ekstremisti, ma koji i ma čiji oni bili, predstavljaju opasnost po društvo, a država mora svima pokazati i dokazati da Ustav i njeni zakoni važe za sve podjednako, izjavio je predsednik Odbora Skupštine Srbije za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Bosanac iz Goražda  Meho Omerović.

Meho Omerović,državljanin BiH nalazi se u Odboru Skupštine Srbije i to na mestu predsednika tog odbora iako je strani državljanin.Niko ne zna odgovor na pitanje: Kako je to moguće i da li bi državljanin Srbije mogao da bude predsednik bilo kojeg odbora Skupštine BiH ?!

"Država Srbija mora prema svima imati isti tretman, svima se mora pokazati i dokazati da Ustav i zakoni važe za sve i da niko nije povlašćen zato što je pod navodnicima naš ili vaš", rekao je Omerović, reagujući na lepljenje plakata kojima organizacija "Naši" optužuje niz nevladinih organizacija i pojedinaca za saradnju sa stranim obaveštajnim službama.


Omerović, koji je poslanik SDPS, dodaje da smo poslednjih nekoliko godina i meseci svedoci javnog veličanja ratnih zločina, saradnika okupatora, podizanja spomenika i ploča zločincima i svakodnevnog praktikovanja ideja fašizma.

"Ekstremisti, ma koji i ma čiji oni bili, niti su, niti mogu biti vaši i naši. Oni su to što jesu - opasnost po društvo. Posle paljenja zastave Vojvodine i pravljenja spiskova nepodobnih verovatno su po njihovim zamislima na redu i zastave manjinskih naroda koji žive u Srbiji, izdajničke stranke, pa novine koje im se ne svidjaju...", upozorio je Omerović.
 

On je dodao da svako ko i površno poznaje istoriju zna gde to vodi - povlačenju za sobom i reagovanje drugih ekstremista, jer im se može učiniti da je to dozvoljeno.
Stoga, kako je napomenuo, jedina briga države treba da bude briga za običnog građanina i poštovanje zakona.
 

"Samo tako ćemo i na delu pokazati, dakle iskreno, da smo za evropske vrednosti u koje se toliko često zaklinjemo", zaključio je Omerović, koji je i član skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti.


U Arandjelovcu, Novom Sadu, ali i drugim gradovima Srbije, osvanuli su plakati sa spiskovima "antisrpskih medija i nevladinih organizcija finansiranih od zapanih obaveštajnih službi".
 

Na spisku se nalaze listovi "Blic", "Danas", "Vreme", "Republika", zatim B92, "Peščanik", NUNS, Fond za humanitarno pravo, "Žene u crnom", Centar za kulturnu dekontaminaciju, JUKOM, Helsinški odbor za ljudska prava, Inicijativa mladih za ljudska prava.
 

Tu su i Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava, Fondacija egzit, Autonomni ženski centar, Rekonstrukcija ženski fond, Beogradski centar za ljudska prava, Amnesti internešnal, Gradjanska inicijativa, Kvirija Centar, Gej strejt Alijansa, Dokukino.
 

Organizacija SNP Naši pozvala je danas Ustavni sud i tužilaštvo da pokrenu postupak protiv tog pokreta, ali i organizacija i medija sa spiska "stranih agenata", koji su oni objavili u više gradova u Srbiji, kako bi bilo razrešebo ko deluje protivustavno.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode