Zukorlić: Đukanović je prevarant! - Đukanović: Zukorlić je šarlatan!

29.01.2013 15:23

 

Нови Пазар – Мешихат Исламске заједнице у Србији којим руководи муфтија Муамер Зукорлић обелоданио је споразум о сарадњи који су 23. марта 2006. године, уочи референдума о независности Црне Горе, потписали тадашњи председник ДПС-а Мило Ђукановић и председник Бошњачке странке Рифат Хусовић.

У саопштењу Мешихата се наводи да је реч о Споразуму, коме је претходио договор о пристанку Бошњака да на референдуму гласају за осамостаљење Црне Горе.

У тачки 4. Споразума се наводи да се Санџак „види као мултиетничка, мултиконфесионална и мултикултурална прекогранична регија, са транспарентном границом, која би била мост спајања, а не зид раздвајања Србије и Црне Горе”.

Споразум је обелодањен, како се наводи, ради потврде изјаве муфтије Зукорлића дате Телевизији „Атлас” у емисији „Жива истина”.

Зукорлић је, наиме, рекао да није задовољан односом званичне Подгорице према Бошњацима који живе у Црној Гори, и оптужио власт у тој држави да је на попису подстицала цепкање бошњачког националног корпуса.

Он је оптужио црногорску власт да није испунила ни слово Споразума о Санџаку као прекограничној регији, који су 2006. године потписали Ђукановић и Хусовић.

Зукорлић је рекао да је Споразум потписан ван Црне Горе, наводећи да то значи да има међународни статус и мора се поштовати.

Ђукановићев кабинет је, међутим, негирао постојање таквог споразума, истакавши да приче о томе, као и кваклификације о улози и положају бошњачког народа у Црној Гори, представљају „неистине и измишљотине”.„Председник Ђукановић никада и ни с ким није разговарао о територији, већ искључиво о положају Бошњака и других мањинских народа у Црној Гори, респектујућу пре свега њихов допринос модерном развоју Црне Горе и црногорског друштва као грађанског и мултиетничког”, наводи се у саопштењу и додаје да Ђукановић никада ништа тајно није потписивао ни у Црној Гори ни изван ње.

Milo Đukanović : Zukorlić hoće da bude i verski i politički lider Bošnjaka, ne samo u Srbiji nego i u drugim državama. To je paternalizam, smatra crnogorski premijer

Milo Đukanović,PODGORICA - Crnogorski premijer Milo Đukanović ocenio je da je muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić "politički šarlatan".

Đukanović je u intervjuu Radiju Crne Gore označio kao "veoma neutemeljene" Zukorlićeve tvrdnje o tome da je on (Đukanović) sa predsednikom Bošnjačke stranke (BS) Rafetom Husovićem potpisao sporazum koji se navodno tiče statusa Sandžaka, kao i da crnogorska vlast s političkim ciljem deli Bošnjake u Crnoj Gori.

"To vidi samo Zukorlić iz Novog Pazara, a drugi to ne vide. To je političko šarlatanstvo. Zukorlić hoće da bude i verski i politički lider Bošnjaka, ne samo u Srbiji nego i u drugim državama. To je paternalizam", rekao je Đukanović.

Crnogorski premijer je kazao da su on i Husović ranije potpisali međustranačaki sporazum, u ime Demokratske partije socijalista i BS, ali ne u inostranstvu, što tvrdi Zukorlić, nego u Podgorici.

Taj sporazum, kako je Đukanović objasnio, tiče se unapređivanja manjinskih prava Bošnjaka u Crnoj Gori a ne Sandžaka, koji i nije teritorijalno-administrativna i politička jedinica.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode