MULJATORI: Demokrate mislile da partijski dug vrate novcem iz javnih preduzeća!

09.03.2013 08:25

Demokrate uzele 3,2 miliona evra kredita, uverene da će pobediti na izborima, a da će dug vratiti ispumpavanjem novca iz državnih firmi koje bi bile pod njihovom kontrolom

DS, demokrate, Razvojna banka Vojvodine, Dušan Elezović, zloupotreba, javna pred

Finansiranje stranke u vreme kampanje kontrolisao je Elezović

BEOGRAD - Zabrojali se!
Demokratska stranka uzela je od Razvojne banke Vojvodine kredit od 360 miliona dinara za troškove predizborne kampanje prošle godine uverena da će ostati na vlasti, a da će dug vratiti ispumpavanjem para iz državnih preduzeća koje je godinama kontrolisala.

- Vrh stranke je odlučio da digne toliki kredit jer su bili sigurni da ćemo pobediti na izborima i da će stanje ostati nepromenjeno, odnosno da će rate kredita vraćati državnim parama. Poznato je gotovo svima u stranci da su se finansirali parama koje su izvlačene iz javnih preduzeća preko kadrova koje je kontrolisao i postavljao DS - navodi izvor iz vrha DS i dodaje da je sad nastala opšta panika kako će novac biti vraćen i ko će biti uhapšen zbog svih mahinacija i sumnjivih poslova.

- Čitavu predizbornu finansijsku konstrukciju kreditiranja u RBV osmislio je direktor kampanje Dušan Elezović - otkriva sagovornik.Niko od funkcionera DS juče zvanično nije želeo da komentariše naša saznanja.Kurir je već pisao da je Radna grupa Uprave kriminalističke policije obrađivala predmet RBV i da se došlo do saznanja da je novac iz banke proneveren dodelom sumnjivih kredita, a da tragovi vode upravo ka Elezoviću.

Podsećamo, DS je od RBV dobio kredit od 360 miliona dinara za troškove kampanje, i to bez sredstva obezbeđenja, što je pogodnost koju ne može dobiti nijedno preduzeće ili građanin Srbije jer svaka banka za zajam traži garanciju - hipoteku, zalog, nekretninu... Demokratama su od 4. marta blokirani svi računi u svim bankama, pošto nisu vraćali rate tog kredita kod RBV, koja je pokrenula postupak prinudne naplate 335,4 miliona dinara.

 

Nenadić: Zloupotreba javnih resursa

Programski direktor Transparentnosti Nemanja Nenadić smatra da su demokrate, uzimajući višemilionski kredit u RBV za troškove kampanje, računale da će taj novac vratiti od sredstava koji dobijaju iz budžeta svakog meseca za redovan rad.
- Stranke, međutim, ne bi smele da otplaćuju kredit iz budžetskih sredstava. Problematično kod kredita jeste i to što građani ne znaju iz kojih će izvora biti vraćene te pozajmice, jer se to ne vidi iz izveštaja koje dostavljaju Agenciji za borbu protiv korupcije. To je jedan od razloga zbog kojih se sumnja na zloupotrebu javnih resursa u cilju finansiranja partija - navodi Nenadić.

 

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode