Nevladine organizacije pozvale Dačića i Vučića da osude Selakovićevo ponašanje

22.01.2013 08:49

'Kuća ljudskih prava', udruženje koje okuplja mrežu nevladinih organizacija, uputila je otvoreno pismo premijeru Ivici Dačiću i potpredsedniku vlade Aleksandru Vučiću sa zahtevom da osude ponašanje ministra pravde Nikole Selakovića u "Utisku nedelje" televizije B92.

Kako se navodi u pismu, u toj emisiji je predsednik SNP Naši Ivan Ivanović 'pretio silom, uključujući pretnje mučenjem, sakaćenjem i ubistvom, inače u Srbiji omraženoj osnivačici i predsednici Helsinškog odbora za ljudska prava Sonji Biserko i svima koji kažu da je Kosovo nezavisno'.

 

"Umesto da zaštiti Sonju Biserko, Selaković ju je izjednačio sa Ivanovićem, koji je eksplicitno potvrdio da stoji iza svoje izjave da svako ko kaže da je Kosovo nezavisno neće ostati samo bez jezika, nego i bez glave", navodi se u pismu.

 

"Molimo vas da jasno kažete da niko zbog javno izgovorenih reči ne sme da bude ubijen, da ne sme da mu bude prećeno smrću i nasiljem, i da državni organi, pre svega pravosudni sistem, moraju da zaštite sve građane kojima se preti na ovaj način", stoji u otvorenom pismu.

 

"U iskrenost vaših reči da državni organi žele da pokrenu istragu protiv organizacije Naši, verovaćemo tek kad javno osudite nastup ministra Selakovića u emisiji 'Utisak nedelje'", navodi se u pismu.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode