Nikolić: Batalite izbore,smenite već jednom tog Đilasa!

09.02.2013 21:34

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić protivi se raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, ali insistira na promeni vlasti u Beogradu i na smeni gradonačelnika Dragana Đilasa što je u interesu svih Beograđana.

Naši sagovornici navode da je predsednik Nikolić od premijera Ivice Dačića i prvog potpredsednika Aleksandra Vučića zatražio primirje i smirivanje strasti u vladajućoj koaliciji posle saznanja da se prvi čovek Vlade Srbije sastajao sa Rodoljubom Radulović, zvanim Miša Amerika, koji je bliski saradnik narko-klana Darka Šarića. Nikolić se zalaže za što duži opstanak ove vlade iz nekoliko razloga.

Prvi je što bi izbori prolongirali dobijanje datuma za početak pregovora sa EU i gotovo ukočili nastavak evropskih integracija. Drugi razlog je taj što bi posle eventualnog pada Dačićeve vlade i sve izvesnijih izbora na Kosovu Brisel pregovore između Beograda i Prištine mogao da prebaci na predsednički nivo.

Nikolić bi da izbegne da ima glavnu odnosno nezahvalnu ulogu u rešavanju kosovskog problema iz straha od negativnih posledica po njegov rejting, ali i zbog mogućeg urušavanja pozicije na kojoj se nalazi. Predsednik je već svedok da je Dačić na udaru zbog rezultata dijaloga koji premijer vodi s kosovskim kolegom Hašimom Tačijem - navodi naš sagovornik.


On dodaje i da predsednik Nikolić ne želi vanredne izbore iz još jednog, krajnje praktičnog razloga. Nikolić neće izbore iz bojazni da u Vladi posle tih izbora ne bi bilo kadrova koji su bliski upravo predsedniku države.


Na kraju, predsednik Srbije je liderima SNS i SPS poručio i da je nakon svega što se desilo Dačiću u aferi o kontaktima s kriminalnim grupama, sada pravi trenutak da se prekomponovanjem snaga ili izazivanjem vanrednih izbora u Beogradu smeni gradonačelnik Đilas. Isti izbor navodi da Nikolić želi smenu gradonačelnika Đilasa, jer veruje da će se on dogovoriti sa liderom SNS Aleksandrom Vučićem o formiranju nove koalicione većine.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад

   TV REPORTER   


HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER

Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Make a website for freeWebnode