Nikšić: Likvidiran brat svedoka-saradnika,pripadnika Šarićevog klana

16.12.2012 15:53

Vidaku Vorotoviću je nepoznati muškarac pucao u glavu dok je, sa još jednom osobom, sedeo u automobilu na parkingu ispred autobuske stanice u Nikšiću.Ovo je već drugi slučaj da plaćene ubice crnogorskog narko-klana Šarić ubijaju pripadnike najbliže familije svedoka-saradnika u procesu koji se vodi protiv Darka Šarića u njegovom odsustvu.

Vidak Votorović Foto: Savo Prelević

Po međunarodnoj poternici uhapšen 2009. u Srbiji

PODGORICA - U Nikšiću je rano jutros, u klasičnoj sačekuši, ubijen Vidak Vorotović (34), a policija traga za napadačem, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Vorotoviću je, kako se navodi, nepoznati muškarac pucao u glavu dok je, sa još jednom osobom, sedeo u automobilu na parkingu ispred autobuske stanice u Nikšiću.

Osoba koja je bila sa Vorotovićem nije povređena u pucnjavi.

Kako prenose podgorički mediji, ubijeni Vorotović dovođen je u vezu sa više krivičnih dela. U januaru 2008. godine u Tivtu je sa Daliborom Bulajićem učestvovao u tuči ispred kafića "Duga", koja je prethodila ubistvu Petra Drakulovića i Srđana Kasalice.

Za njim je, zbog sumnje da je bio član višečlane zločinačke grupe, koja je pripremala likvidaciju Baranina Veselina Bujića, u novembru 2008. godine raspisana međunarodna poternica po kojoj je uhapšen u Srbiji 2009.

Brat ubijenog Vidaka Vorotovića, Marko (32), pripadnik je klana odbeglog crnogorskog narko bosa Darka Šarića (42). On je zbog šverca dve tone kokaina uhapšen u akciji "Balkanski ratnik", a u martu sa Tužilaštvom za organizovani kriminal Srbije postigao je dogovor o priznanju krivice i prihvatio kaznu u trajanju od devet godina.Ovo je već drugi slučaj da plaćene ubice crnogorskog narko-klana Šarić ubijaju pripadnike najbliže familije svedoka-saradnika u procesu koji se vodi protiv Darka Šarića u njegovom odsustvu.

Marko Vorotović je neko vreme radio je kao šef obezbeđenja kotorske diskoteke "Maksimus" u Kotoru i telohranitelj kotorskog biznismena Dragana Dudića Frica, koji je ubijen pre dve godine u Kotoru.

 

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode