Niš: Firma Zorana Živkovića u dugovima do guše

27.02.2013 08:29

Zbog višegodišnjeg neplaćanja naknade za uređenje građevinskog zemljišta Direkcija za izgradnju Niša, sudskim putem, potražuje oko 3,5 miliona dinara od preduzeća „Puting“ d.o.o. iz Niša, u kome 50 odsto vlasničkog udela ima bivši premijer Srbije i osnivač buduće Nove stranke Zoran Živković,očito veliki dužnik.Sada je mnogo jasnije zašto Živković traži plaćanje članarine u njegovoj Novoj stranci čak i nezaposlenim članovima!

 

„Putingu” naloženo da u budžet grada Niša uplati 1.038.263 dinara duga, 580.040 dinara kamate i 63.471 dinar sudskih troškova„Putingu” naloženo da u budžet grada Niša uplati 1.038.263 dinara duga, 580.040 dinara kamate i 63.471 dinar sudskih troškova

Prema informacijama koje smo zvanično dobili od niške Direkcije, to javno preduzeće, na dan 31. 1. 2013. godine, potražuje 1.831.302 dinara od firme „Puting“. U Direkciji kažu da ovih dana očekuju presudu u njihovu korist, jer je rasprava zaključena početkom februara.

Živković: Javite se direktoru!

U želi da čujemo komentar u vezi sa dugovanjima njegove firme, kontaktirali smo sa bivšim premijerom Srbije i budućim liderom Nove stranke Zoranom Živkovićem. Njega je naročito interesovalo ko nam je dao podatke, a nakon što je čuo da su oni zvanično dobijeni od Direkcije za građevinsko zemljište Niša, odbio je da da izjavu.
- Za sva pitanja na tu temu pozovite direktora firme - poručio je Živković.

Spor u vezi sa drugim potraživanjem okončan je 17. januara ove godine i tada je u korist Direkcije doneta presuda kojom je „Putingu“ naloženo da u budžet grada Niša uplati 1.038.263 dinara na ime duga, 580.040 dinara na ime kamate i 63.471 dinar na ime sudskih troškova. Potraživanje do sada nije naplaćeno, jer je dužnik uložio žalbu Privrednom apelacionom sudu, objašnjavaju u niškoj Direkciji.

Borislav Đorđević, suvlasnik i direktor preduzeća „Puting“, kaže da on ne priznaje ova dugovanja koja kaže da su nastala još 2002. godine.

- U sporu koji je okončan prvostepeno, Direkcija je od nas potraživala 1,9 miliona, a onda je sud utvrdio dug nešto veći od milion dinara. Očigledno je da sa potraživanjem Direkcije postoji nekakav problem i dug će biti izmiren samo ukoliko presuda u korist Direkcije bude pravosnažna.
Do sada smo imali korektan odnos, ali se sada pojavilo to sporno dugovanje. A vi treba da se bavite pritiscima države na privrednike, a ne da istražujete privrednike koji državi donose porez - kaže Borislav Đorđević, poslovni partner Zorana Živkovića.

Prihodi


Na našu primedbu da postoji opravdan interes javnosti da zna da li i koliko političar duguje državi na ime neizmirenih poreskih i drugih obaveza, Đorđević tvrdi da ovaj dug ne može da se vezuje za Živkovića.

 

- Koliko se sećam, Zoran je postao suvlasnik firme 2005. ili 2006. godine, a dug je nastao 2002. godine, dakle pre njegovog dolaska u preduzeće. On sa te tačke gledišta ništa ne duguje, jer sam tada ja bio jedini vlasnik i odgovorno lice u firmi.

Međutim, tačno je da je sada tužena naša zajednička firma i da ćemo možda morati da regulišemo ove obaveze na uštrb troškova poslovanja, ali to će onda biti moj problem - objašnjava Đorđević i dodaje da je „Puting“ osnovan 1988. godine i da se bavi investicijama i prodajom stanova.

Dug za grejanje 1,3 miliona?!

JKP „Gradska toplana“ iz Niša je, u avgustu prošle godine, Privrednom sudu u Nišu podnela tužbu protiv firme „Puting“, od koje potražuje 1.342.650 dinara i postupak po ovoj tužbi je u toku.

 

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode