Novi Sad: Plakati Treće Srbije prelepljeni plakatima 'Vojvodina Republika'

29.01.2013 15:00

Plakati ratNa nekoliko lokacija po Novom Sadu Vojvođanska partija  je na nekoliko lokacija polepila plakate sa natpisima “Vojvodina Republika – Sloboda za Vojvodinu”, preko plakata Treće Srbije kojima se traži da Novi Sad  bude glavni grad Srbije.

Vojvođanska partija, čiji  je lider Aleksandar Odžić, nekadašnji funkcioner Lige socijaldemokrata Vojvodine, poslala je saopštenje kojim poručuje “da neće dozvoliti da se ponovi 1988. godina, kada je u takozvanoj jogurt-revoluciji  ukinuta široka autonomija APV”.

- Vojvodinu niko ne treba da uči šta su joj jezik i pismo, koji joj je glavni grad, kada je doživela procvat, a kad sunovrat. Vojvođanska zemlja nije na prodaju! Borićemo se za svoj identitet i prava svim raspoloživim demokratskim sredstvima, jer  to je obaveza naše generacije – saopštila  je Odžićeva stranka. 

Prethodno, stranka Treća Srbija saopštila je da im je razbijen bilbord  na kojem je Novi Sad promovisan kao glavni grad Srbije.

– Napad na naš bilbord potvrđuje činjenicu da se deklarativno najžešći protivnici sistema vrednosti „devedesetih“, najrađe i najlakše služe upravo sredstvima tog mračnog perioda – posle serije teških i lažnih optužbi, niskih udaraca i etiketiranja na račun predstavnika Treće Srbije, došli smo do faze u kojoj se ne preza ni od fizičkog nasilja, nasilnih pokušaja zastrašivanja i vandalskih ispada – stoji u saopštenju te partije.

Oni su pozvali policiju i tužilaštvo da ispitaju ko je razbio pomenuti bilbord, na uglu Bulevara oslobođenja i Ulice Narodnog fronta.

 

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode