Novi Sad: Bitka za Vojvodinu

12.04.2013 07:31

Pošto je zloglasnog pokrajinskog premijera u ostavci Bojana Pajtića praktično nemoguće srušiti u vojvođanskom parlamentu, Srpska napredna stranka planira da lovom na krupnije zverke upletene u aferu u vezi sa Razvojnom bankom Vojvodine (RBV) izdejstvuje nove pokrajinske izbore, a početak kraja osmogodišnje vladavine predsednika vojvođanske vlade mogao bi biti današnji miting u Novom Sadu.

 

Rat saopštenjima: BORBA PROTIV "RAZBIJANJA SRBIJE" I "JOGURT REVOLUCIJA"

 

Svesni situacije u vojvođanskoj skupštini, gde Pajtić ima veoma stabilnu većinu, naprednjaci će iskoristiti spornu deklaraciju o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine da započnu proces teške delegitimizacije i kriminalizacije demokrata, pre svega njihovog šefa u pokrajini. Za to će im poslužiti nastavak afere u vezi sa RBV-om i dalje raspetljavanje sumnjivih kredita - objašnjava naš izvor upućen u vojvođanske političke prilike.

Naprednjaci juče  plakatirali ceo  Novi Sad

Plakati „Leti, leti Pajtić“ u centru Novog Sada


Centar Novog Sada u sredu uveče je oblepljen plakatima protiv vojvođanskog premijera Bojana Pajtića i na njima piše: „Leti, leti, leti, Bojan“, a zgrada Vlade Vojvodine predstavljena je kao Nojeva barka. Na dnu plakata ispisana je adresa sajta političke organizacije „Treća Srbija“, koja je članica vladajuće koalicije u Novom Sadu.

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada i funkcioner SNS-a, indirektno je za „Alo!“ potvrdio da bi ovakav scenario mogao da se desi u Vojvodini.
- Ne bih da nagađam o tome šta će se desiti, ali znam da je najjači privredni kriminal u Vojvodini. Građani s pravom očekuju odgovore o Razvojnoj banci Vojvodine. Tu je i slučaj poljoprivrednog zemljišta „Sloge“ iz Kaća od 300 hektara, koje je praktično ukradeno od Novog Sada, a koje će verovatno voditi do RBV-a - kaže Vučević.


Prema njegovoj oceni, pokrajinska administracija je politički veoma uzdrmana i izgubila je legitimitet, zbog čega će naprednjaci, iako formalno nisu organizatori, danas stati u prve redove protestnog skupa „Stop razbijanju Srbije“ ispred Banovine u Novom Sadu. Glavni zahtev je ostavka Pajtića i raspisivanje izbora za pokrajinski parlament. Za DS je to pokušaj nove „jogurt revolucije“.

U sukob naprednjaka i demokrata uključio se i Aleksandar Vučić, koji je rekao da su neki na političkoj sceni nervozni i u panici zbog brojnih kršenja zakona i Ustava koje su oni sami činili.


- Uostalom, podsetiću vas, pošto su govorili da nema nikakvih optužnica, danas su stigle nove, a primećujem da ljudi uglavnom ćute po tom pitanju zato što im ne odgovara da kažu da institucije rade svoj posao - naglasio je Vučić.

"JOGURT REVOLUCIJA": OVAKO JE BILO PRE 25 GODINA U NOVOM SADU

 

Jerkov: Pokušaće da nas dalje kriminalizuju!


Aleksandra Jerkov, portparol demokrata, za naš list kaže da će SNS, u želji da se domogne vlasti u Vojvodini, verovatno posegnuti za daljom kriminalizacijom DS-a.
- DS nema ništa protiv borbe protiv korupcije i sam je stvorio institucije za to. Međutim, one su sad instrumentalizovane za dnevnu politiku i isključivo su uperene protiv DS-a. SNS to radi već neko vreme. Na lokalu se potkupljuju odbornici ili im se preti samo da bi se SNS postavio na vlast. Tamo gde ne mogu i gde je, poput Vojvodine, većina više nego stabilna, pokušavaju na druge načine. Jedan od tih načina je i ovaj protest - smatra naša sagovornica.

 

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode