OTPLOVIO IZ DS: Poslanik DS-a Milan Marković,poznat po aferi 'Bela lađa' vratio mandat i istupio iz stranke!

29.12.2012 07:20

Predsednik DS -a ponovo je na sednici Glavog odbora stranke pozvao aktuelne poslanike DS-a koji su bili ministri u prethodnoj vladi da podnesu ostavke na poslaničku funkciju.Bivši ministar državne uprave i lokalne samouprave Milan Marković koji je poznat po aferi "Bela lađa" ga je poslušao.

Milan Marković, Jahta Prestiž 42BEOGRAD - Bivši ministar državne uprave i lokalne samouprave Milan Marković vratio je u petak poslanički mandat i istupio iz Demokratske stranke, rekao je predsednik DS Dragan Đilas.

Đilas je precizirao da ga je o svom postupku obavestio lično Marković.

Predsednik DS -a ponovo je na sednici Glavog odbora stranke pozvao aktuelne poslanike DS-a koji su bili ministri u prethodnoj vladi da podnesu ostavke na poslaničku funkciju.

Njegovom ranijem apelu za vraćanje poslaničkih mandata prvi su se odazvali bivša ministarka pravde Snežana Malović, ministar zaštite životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić, kao i bivši premijer Mirko Cvetković.

 

Đilas: Učiniću sve da Marković ostane u DS

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je da je zahvalan Milanu Markoviću što je vratio poslanički mandat stranci, ali da iskreno žali što je napustio DS i da će učiniti sve što može da tu odluku promeni, saopštila je DS.

"Zahvalan sam Milanu Markoviću što je vratio mandat Demokratskoj stranci. Milan Marković je dobro radio posao kao ministar lokalne samouprave i državne uprave, a odradio je ogroman posao u obnovi Kraljeva i kao šef Koordinacionog tela Vlade Srbije za Preševo, Bujanovac i Medveđu. Iskreno žalim što je napustio Demokratsku stranku i učiniću sve što mogu da tu odluku promeni".

Ostavka Milana Markovića na poslanički mandat stigla je u petak veče u Skupštinu Srbije.

Marković u ostavci, koju je podneo i koja je overena u Drugom osnovnom sudu u Beogradu, nije precizirao razloge za njeno podnošenje.

U ostavci Markovića, koji je u prošloj vladi bio ministar državne uprave i lokalne samouprave, samo piše da je podnosi u skladu sa Zakonom o izboru narodnih poslanika.

Marković je takođe prozivan u javnosti zbog urgiranja prilikom registracije partije Zeleni Srbije,koalicionog partnera Demokratske stranke koji su zapravo običan trabant DS-a i preimenovana stranka koja je već delovala ranije pod nazivom Liberali Srbije odnosno kako su se pre tog naziva zvali - Nova demokratija!Naime,Liberali Srbije prilikom preregistracije stranke po novom Zakonu nikako nisu mogli da skupe neophodnih 10.000 potpisa punoletnih građana jer su već bili kompomitovani brojnim aferama u javnosti pa im je Marković priskočio u pomoć i rešio taj problem budućim izbornim koalicionim partnerima koji su se odlučili da po četvrti put promene naziv stranke,ovog puta u Zeleni Srbije jer,po njihovim rečima,"taj prostor na političkoj sceni Srbije je upražnjen i tu se može ugrabiti neki glas na izborima".

ARHIVA

Afera Bela lađa: U ovome uživa Milan Marković!

Luksuzni brod na kome se odmara odlazeći ministar za državnu upravu proizveden 2008. godine u Francuskoj, a registrovan na ime njegove supruge Jovane Marković

BEOGRAD - Raskoš!
Odlazeći ministar Milan Marković treći dan zaredom odbija da odgovori na pitanje da li je luksuzna jahta „prestiž 42“ njegova i, ako je vlasnik, odakle mu do pola miliona evra, kolika je otprilike cena tog plovila.

- Na sastanku sam - rekao nam je kratko Marković ne saslušavši ni pitanja i prekinuo vezu.

Brod je proizveden 2008. godine u Francuskoj, a godinu dana kasnije prvi put je registrovan na ime Jovane Marković (supruga Milana Markovića). Prvi vlasnik bio je njen otac Đorđe Hajvaz, koji je s njom sklopio kupoprodajni ugovor.

Objavljujemo slike luksuznog broda poput Markovićevog koji se na specijalizovanim sajtovima za prodaju brodova ne može nabaviti za manje od nekoliko stotina hiljada evra. Sudeći po slikama, vlasnik jahte može da uživa u beloj koži, predahne u kabini s bračnim krevetom, spremi obrok u kuhinji od mahagonija...

Dužina ove lepotice je 13,36 metara, širina 4,13 metara, a ima od dve do tri kabine. Težine je 11.000 kilograma, maksimalna snaga motora je 625 KW, a kapacitet goriva 1.200 litara. Nedeljno iznajmljivanje ove jahte na primorju košta 6.761 evro. Podsetimo, paparaco Kurira uslikao je Markovića kako uživa s porodicom na jahti čija cena iznosi i do vrtoglavih 500.000 evra.

Jahta „prestiž 42“, na kakvoj je uslikan Milan Marković, ima dve palube, dva apartmana i šest kabina.

Cena za jahtu proizvedenu 2007.
Brod iznutra izgleda mnogo opremljenije i od luksuznih stanova

Markovića prekršajno, Šutanovca krivično?

Beograd - Agencija za borbu protiv korupcije u poslednje vreme je načinila dva, na prvi pogled kontroverzna poteza u vezi s poslanicima DS, ministrima iz prošle vlade. Milan Marković je zbog slučaja luksuzne jahte vredne više od 250.000 evra „prošao“ s prekršajnom prijavom, a Dragan Šutanovac je zbog 6,3 kvadratna metra stana dobio krivičnu prijavu Agencije. U ovom regulatornom telu tvrde da tu nema ničega spornog.

Podsetimo, Agencija je u saopštenju navela da Milan Marković u zakonom predviđenom roku u Izveštaju o imovini i prihodima nije prijavio bitne promene u imovini, odnosno da je njegova supruga tokom 2011. ugovorom o poklonu dobila jahtu „prestige 42“. „Vrednost jahte je 254.250 evra, što prelazi iznos godišnje prosečne zarade koji su funkcioneri dužni da prijave kao promenu u vanrednom Izveštaju o imovini“, objavila je Agencija, na šta je Marković reagovao izjavom da jahta nije njegova već u vlasništvu njegove žene, koja ju je na poklon dobila od oca.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode