Pala i 'SMS mafija' !

26.11.2012 22:06

U akciji „Graham“, pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) sutra će početi sa privođenjem 16 osoba, osumnjičenih za malverzacije sa SMS-ovima i nagradnim igrama u organizaciji preduzeća „Fonlider“. Tokom sutrašnjeg dana će biti poznato više detalja oko šeme zloupotreba, u kojima su građani Srbije oštećeni za ogromne iznose, o kojim je konkretno igrama reč s obzirom na to da „Fonlider“ sarađuje sa velikim brojem TV i radio stanica i sajtova, kao i da li među uhapšenima ima ljudi zaposlenih u samoj firmi i medijima.

 

pokrivalice „Fonlider“, između ostalog, organizator je gotovo svih kvizova i nagradnih igara koji se emituju na svim televizijama, a za koje gledaoci šalju SMS -ove, ali je mahom zadužen i za takozvano prebrojavanje glasova publike u većini emisija na našim televizijama. Pored komercijalnih medija, i javni servis, na kojem su takođe svi kvizovi i igre u organizaciji „Fonlidera“, svojevremeno ih je angažovao čak i za prebrojavanje SMS glasova koji su gledaoci slali tokom polufinalne i finalne većeri prilikom izbora predstavnika za „Evrosong“, a ova firma je zadužena i za nagradne igre tipa „licitiraj“.

Jedna grupa pala odavno

Da podsetimo, zbog sličnih mahinacija i u martu 2010. uhapšena je grupa koja je dobila naziv SMS mafija, koja je koristeći kompjuterske programe i mobilne telefone uticala na ishode nagradnih igara na RTS -u i „Pinku“, a potom uz simboličnu nadoknadu slala ljude koji su glumili srećne dobitnike i preuzimali nagrade koje su potom preprodavane.


- Istragu je pokrenulo Tužilaštvo za organizovani kriminal, a pripadnici SBPOK-a, odnosno njihovi stručnjaci za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, sprovodili su je mesecima. Imena osoba kojima je određeno policijsko zadržavanje znaće se tokom dana, kada će javnost saznati i gde su umešani u zloupotrebe zaposleni, kao i kako su varali građane Srbije, od kojih su pojedini recimo trošili i po mesečnu platu dnevno uzaludno šaljući poruke i verujući da mogu da dobiju automobil, stan i slično - kaže naš izvor u Vladi Srbije ne želeći da otkriva o kojim se konkretno kvizovima i igrama na sreću radi.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode