PARTIJSKI REKET: Glavešine DS-a bukvalno odvajaju od usta za partiju

08.01.2013 07:59

Iako zvanično imaju plate od oko 100.000 dinara, najbliži saradnici Dragana Đilasa donirali stranci čak i po neverovatnih 600.000 dinara!

BEOGRAD - Stranka tajkuna!
Najbliži saradnici lidera DS Dragana Đilasa davali su basnoslovne donacije za stranku, ponekad čak i u visini svojih 10 mesečnih plata, pokazuje finansijski izveštaj o finansiranju stranke.

Konkretno, zemljak,šofer,batinaš i pomoćnik gradonačelnika Beograda Aleksandar Bjelić iskeširao je za stranku čak 431.464 dinara. To možda i ne bi bilo toliko neverovatno da Bjelić nema platu od 116.698 dinara, što znači da gotovo polovinu svoje godišnje zarade ovaj gradski funkcioner pokloni stranci! Na sve to, podsetimo, ovaj Đilasov pomoćnik mora da plaća oko 14.000 evra godišnje za održavanje svog „ljubimca“ - džipa BMW X5, koji košta „tričavih“ 70.000 evra. Dakle, pošto plati donaciju stranci i održavanje auta, Bjeliću ne ostaje ni za burek!

Drugi pomoćnik Dragana Đilasa Živorad Anđelković isprsio se za 474.332 dinara, koliko je dao stranci, a mesečno zarađuje 124.281 dinar. I on, kao i Bjelić, praktično svaki treći dinar koji zaradi daje partiji. Još je drastičniji primer Danila Glumca, koji kao član Opštinskog veća ima platu od oko 108.000, a stranci je poklonio - ne znamo samo odakle - 717.000!
Gradski odbornik DS Ljiljana Kuzmanović uspela je da od svoje odborničke plate uštedi i stranci pokloni 566.000 dinara, a gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu DS Ljiljana Jovčić donirala je 457.753 dinara. Galantno, nema šta!

Po donacijama se još izdvajaju Vladimir Medaković, odbornik u Skupštini grada (723.900), i Mirjana Đorđević, članica opštinskog veća na Vračaru (692.100), Branislav Pejčić, narodni poslanik (643.800), Đorđe Belamarić, potpredsednik DS na Vračaru (633.600), Bogdan Tatić, bivši odbornik sa Vračara (619.000), Jovan Arnić, član opštinskog veća sa Vračara (612.574), Tomislav Bratić, pomoćnik generalnog direktora JP „Beogradvode“ (600.00), i Zoran Dujan, član verifikacione komisije sa Vračara (593.000).
 

 


 

Goati: Šta me briga odakle im pare!

U organizaciji „Transparentnost Srbija“ nisu bili mnogo voljni da komentarišu kako je moguće da funkcioneri s prosečnim primanjima daju tako izdašne donacije svojoj stranci iako im je to,navodno,posao.

- Ako postoji sumnja da je reč o lažnom prikazivanju, onda postoje nadležne institucije koje treba time da se bave - kaže Vladimir Goati, predsednik „Transparentnosti Srbija“.

Baš "transparentno",nema šta.

 

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode