PATRIOTIZAM: Britanija antireklamom odvraća imigrante iz Bugarske i Rumunije

06.02.2013 22:31

Neizostavni deo svake dobre antireklame: Britanski fašistiVelika Britanija napravila je novu reklamnu antikampanju, koja ima za cilj da predstavi nedostatke ove zemlje za ugodan život, kako bi odvratila imigrante iz Bugarske i Rumunije da se dosele na ostrvo.Srbija bi mogla da sledi ovaj primer u cilju sprečavanja daljeg priliva imigranata iz bivših jugoslovenskih republika koji se već decenijama čoporativno doseljavaju u nju potiskujući domicilno stanovništvo na svim poljima.

Poljski je drugi najrasprostranjeniji jezik u Engleskoj i Velsu, a slede pundžabi i urdu, saopštio je u utorak britanski Nacionalni zavod za statistiku, predstavljajući rezultate popisa obavljenog 2011. godine. Više od 92 odsto građana Velike Britanije govori engleski kao glavni jezik, dok ga većina preostalih govori dobro, osim 138.000 ljudi - manje od 0,5 odsto - koji ga uopšte ne govore, naveo je zavod.  2004.

Kako propisi koji ograničavaju broj imigranata iz Bugarske i Ruminije ističu iduće godine, kada bi 29 miliona imigranata imalo pravo da živi i radi neograničeno u Velikoj Britaniji, predviđa se da će broj osoba koje će emigrirati iz ove dve zemalje sa 250.000 biti uvećan na 425.000 za dve godine, piše Guardian.

Jedan od planova za obuzdavanje očekivanog priliva imigranata jeste deportovanje onih koji se dosele u Veliku Britaniju kako bi tražili državne beneficije, a druga opcija je tražiti od njih dokaz da se mogu izdržavati najmanje šest meseci.

Ali, kako piše Guardian, najbolja metoda je uveriti ih da ne žele da dođu u Britaniju. Vladini ministri trenutno rade na negativnoj reklamnoj kampanji koja će se fokusirati loše strane života u Velikoj Biratniji, kako bi promenili mišljenje da su ulice tamo popločane zlatom, saznaje list iz vladinih izvora.

Detalji reklamne kampanje još nisu otrkiveni, ali će učniti sve da se stvori slika kako je život u Britaniji težak i neugodan. The Guardian je čak pozvao i građane da učestvuju u tome tako što će slati fotografije huligana, pijanih ljudi, neugodnosti iz javnog prevoza i slično.

Ovo nije prva kampanja ovakve vrste. Grad Lester je imao istu takvu kampanju 1970-ih, kada su hteli da spreče priliv imigranata iz Ugande, ali to nije imala znatnog efekta.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode