PENZIONER : Nekada ugledni komunista,pa četnik i na kraju evropejac odlazi u penziju

03.12.2012 19:23

Poslednji politički preokret: Drašković, zbunjen u društvu Latinke Perović i Čedomira Jovanovića

Poslednje političko "preokretanje": Drašković, zbunjen u društvu istaknute komunistkinje

Latinke Perović i Čedomira Jovanovića

Pepsi se povlači iz srednje Evrope, Mišković se povukao iz Pressa, Tarantino više neće da režira, Tadić se iz svega povukao bez borbe, pa je i Vuk Drašković rešio da podigne nogu i pokaže da nije ništa gori od pomenutih korporativnih institucija – odlazi i on, napokon

Ako me se sete, sete: Drašković, rastužen sopstvenim odlaskom

Večiti i jedini predsednik Srpskog pokreta obnove, ulični mesija, Miloševićeva žrtva i njegov ministar, lider pijanih ravnogorskih četnika, Dražin surogat, Špiljkov savetnik, laki pisac, sredovečni šarmer farbane kose i neofarbane bradurine, recitator baršunastog glasa i, nadasve, suprug čuvene Danice devojačko Bošković, silazi sa političke pozornice. Komedija je završena.

Umesto visoke politike i niskih politikantskih pobuda kojima je decenijama zavlačio srpske ratne i tranzicione očajnike, Drašković je rešio da se posveti pisanju knjiga, da još jednom pokuša da napiše nešto veliko, nešto značajno, možda istoričejski roman, sveobuhvatno katarzično štivo - “Nož đenerala”

Na kraju, ostaje samo politički in memoriam koji kaže da je Drašković, bez ikakve ideje i pokrića, osnovao dražesnu Srpski narodnu obnovu (1989), sa najbližim saradnicima Mirkom Jovićem i Vojislavom Šešeljom, a potom i Srpski pokret obnove (1990), ovaj put bez Jovića, ali i dalje sa budućim vojvodom od zahrđale kašike.

Nož đenerala: Drašković i Mihailović u novoj ravnogorskoj epizodi

 

“Kralj trgova” se posebno istakao u martu 1991. kada je poveo demonstracije protiv režima, nepotrebno žrtvujući život odavno zaboravljenog Branimira Milinovića. Želeći da podari sopstveni doprinos u klanici koju je organizovao Milošević, formirao je Srpsku gardu (1991), privatnu srpsku nacionalnu formaciju koju su obeležile mnoge nerazjašnjenje smrti. Najveći i konačni politički poraz doživeo je 1996/1997, u vreme koalicije “Zajedno” i Zimskog protesta, kada je pod teretom sujete i ženinog zvocanja – prs'o od zavisti, između ostalog zbog intelektulane inferiornosti u odnosu na Zorana Đinđića i Vesnu Pešić. Stigao je da bude i Miloševićev ministar (1999), nakon što mu je oprostio hapšenje, prebijanje i zatvor (1993). Bio je meta dva navodna neuspešna atentata, na Ibarskoj magistrali (1999) i u Budvi (2000). Od političke karijere još je bizarniji nomadski životni put Vuka Draškovića, čoveka u večitoj potrazi za ličnim mirom. Rođen je u banatskom selu Međa (1946), ali je kao mesto duhovnog rođenja i određenja navodio Hercegovački krš odakle je inače poreklom i gde je čuvajući ovce i koze,kao i svaki priprosti Hercegovac,maštao o uspešnoj karijeri u dalekom Beogradu. Osnovnu školu završio je u Fojnici, a gimnaziju u Gacku. Diplomirao je prava u Beogradu (1968). U komunističku partiju je ušao na vreme. Stigao je da se slika sa Titom i Azemom Vlasijem na zasedanju SKOJ-a 1968.godine. Radio je kao novinar u Tanjugu i dopisnik iz Afrike (1969-1980) što ga je preporučilo i za savetnika Mike Špiljka, tadašnjeg predsedavajućeg kolektivnog predsedništva SFRJ. Potom se posvetio pisanju. Na žalost, samo do 1989. kada je krenuo na dug i nepotreban put lažnog političkog mesije.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode