PLEMENAŠENJE (1): Beogradski Crnogorci iscedili kasu Sajma!

12.03.2013 07:24

„Beogradski sajam“, na čijem je čelu Crnogorka Snežana Miljanić, zemljakinja i bliska prijateljica gazdarice SPO Crnogorke iz Bijelog Polja Danice Drašković, prvi put je u 2012. godini poslovao s gubitkom!

Gazdarica SPO Danica Drašković inače je poznata po svom crnogorskom patriotizmu i tzv. "plemenašenju" odnosno protežiranju zavičajnih plemenskih kadrova  koji se nalaze na privremenom radu u Srbiji.Skoro se u javnosti pojavio podatak da je ova penzionerka preko svoje partije udomila u Beogradu više od 170 zemljaka gastarbajtera iz Crne Gore u udobne beogradske fotelje.

 

Čeka izveštaj reviziora: Snežana MiljanićČeka izveštaj reviziora: zloglasna Snežana Miljanić

Kako se saznaje, ovo društveno preduzeće, koje važi za jedno od najprofitabilnijih, prošle godine napravilo je minus od čak 16 miliona dinara!
Sajam je prošle godine, kako saznajemo, ostvario ukupan prihod od 1,54 milijarde dinara, ali su rashodi bili 1,7 milijardi, pa je tako napravljen pomenuti minus, što se nikada do sada nije dogodilo. Da bi smanjila manjak u kasi, direktorka je posegla i za smanjivanjem plata, pa su primanja zaposlenima u dva navrata skresana za po 10 odsto.

 

Firma u krizi,direktorka kupuje stanove po Beogradu!

Zanimljivo je da je u godini kada je „Beogradski sajam“ prvi put poslovao s gubitkom, za direktorku nije bilo krize. Kako se može videti u novoj imovinskoj karti, ona je u prvoj polovini prošle godine kupila polovinu trosobnog stana od 92 kvadrata na kredit, a u imovinskoj karti navela je da je vlasnik još dve nekretnine - četvorosobnog stana od 107 metara kvadratnih i dvosobnog od 60 kvadrata.

Kako pokazuju zvanični podaci Agencije za privredne registre, kada je rukovodstvo sajma promenjeno krajem decembra 2009. godine i kada je na čelo ovog preduzeća prema koalicionom dogovoru i podeli "kolača" došla Crnogorka Snežana Miljanić kao kadar procrnogorskog SPO,partije u vlasništvu bijelopoljskog plemena Bošković sa napoznatijom penzionerkom u Srbiji Danom Drašković na čelu,zatekla je u kasi 265,13 miliona dinara plusa. Za tri godine direktorovanja, sajam je prošlu godinu završio s minusom od 16 miliona.


- Direktorka je obrazlagala da zakupci svoje obaveze ne izmiruju na vreme, da nema izlagača zbog krize i da su neki sajmovi, poput Sajma automobila, otkazani. S jedne strane, njeno je da se brine o dobrobiti preduzeća, a podaci govore suprotno.
Činjenica je da su nam se vratile godine nedomaćinskog poslovanja i upravljanja firmom, koja ima višak zaposlenih, najčešće po rođačkim i prijateljskim vezama. Da bi smanjila gubitak i da ne bi toliko upadala u oči, umanjila je minus na štetu zaposlenih, odnosno smanjila je plate - kaže naš sagovornik dobro upoznat s poslovanjem „Beogradskog sajma“.


Direktorka prethodnih dana nije želela da nam da zvaničan komentar o razlozima za milionski minus. Neformalno nam je poručila da je podatak „izvučen iz konteksta“ i da je u pitanju „tekuća nelikvidnost“, ali da ćemo na zvaničan komentar morati da sačekamo da reviziona komisija završi finansijski izveštaj. Iako se nedavno spekulisalo da su Miljanićevoj odbrojani dani na direktorskoj funkciji, ona je uspela da opstane kao i drugi brojni crnogorski kadrovi SPO postavljeni na značajne funkcije po javnim preduzećima, među kojima je i Danica Drašković, koja je član Upravnog odbora NIS.

Gazdarica SPO Danica Drašković inače je poznata po svom crnogorskom patriotizmu i tzv. "plemenašenju" odnosno protežiranju zavičajnih plemenskih kadrova  koji se nalaze na privremenom radu u Srbiji.Skoro se u javnosti pojavio podatak da je ova penzionerka preko svoje partije udomila u Beogradu više od 170 zemljaka gastarbajtera iz Crne Gore u udobne beogradske fotelje.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode