Podgorica: Prevara od pet evra

14.01.2013 09:31

U crnogorskom Udruženju boraca ratova od 1990. ogorčeni na kolege iz Raške koje obećavaju isplatu ratnih dnevncia borcima iz 1999. Delovanje te organizacije ograničeno samo na teritoriju Srbije

PODGORICA - Povodom masovnog učlanjivanja boraca sa severa Crne Gore u udruženje Srpskih ratnih veterana Raške, a koje je motivisano obećanjem iz tog udruženja da će crnogorski rezervisti time steći pravo na isplatu ratnih dnevnica za vojno angažovanje tokom 1999. godine, Udruženje boraca ratova od 1990. godine Crne Gore upozorava da se radi o "bednoj prevari radi sticanja materijalne koristi".

- Po statutu Srpskih ratnih veterana delovanje te organizacije je ograničeno na teritoriju Srbije i njeni članovi ne mogu biti crnogorski državljani.

 

 Zato su sve članske karte Srpskih ratnih veterana koje je borcima iz Crne Gore izdao poverenik te organizacije Milutin Dikić i to naplatio po pet evra samo bezvredni papir - poručuju kolege iz Crne Gore u saopštenju koji je potpisao direktor udruženja Radan Nikolić .

U Udruženju upozoravaju da Dikić preko posrednika iz Crne Gore, pribavlja fotokopije ličnih karata i vojnih knjižica crnogorskih boraca, i da te javne isprave mogu biti zloupotrebljene. Sa ovakvim aktivnostima Dikića nikakve veze nema advokat Srđan Aleksić iz Niša koji je, u vezi sa isplatom ratnih dnevnica, zastupao rezerviste iz Niške oblasti pred Sudom za ljudska prava u Strazburu.

UPOZORENJE UDRUŽENJE upozorava Dikića i njegove kurire u Crnoj Gori da prekinu sa aktivnostima uznemiravanja crnogorskih boraca, o čemu je, osim advokata Srđana Aleksića, obavešten i predsednik Srpskih ratnih veterana Mile Milošević.

- Tačno je da je po tužbi više hiljada rezervista sa juga Srbije, sud u Strazburu u julu prošle godine doneo presudu kojom je Republici Srbiji naloženo da, u roku od šest meseci od dana pravosnažnosti presude, uredi način isplate ratnih dnevnica podnosiocima tužbe i svim drugim osobama koje na to imaju pravo - kaže se u saopštenju crnogorskog udruženja.

Međutim, navedena presuda nije pravosnažna, jer je na istu Srbija u roku podnela prigovor, koji će sud u Strazburu razmatrati krajem februara.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode