POLICIJSKA MAFIJA: Žandarmerijski klan braće Dikić pod lupom

12.03.2013 07:59

Rukovodstvo Žandarmerije pod istragom Službe unutrašnje kontrole MUP. Sumnje o reketiranju, ucenama, zelenašenju, pretnjama ubistvom...

 
Sumnje da se u Žandarmeriji dešavaju čudne, pa čak i kriminalne stvari pojavile su se još prošle godine, kada je obelodanjeno da se u ovoj jedinici nezakonito prisluškuje. Prijavu je podnelo nekoliko visokih oficira, a sve je dokumentovano diskovima sa prisluškivanim razgovorima.

Ubrzo se nekoliko žandara našlo iza rešetaka i zbog krijumčarenja cigareta, pa čak i narkotika. Službenici SUK su detaljno prikupljali dokaze, ali je ubistvo Đorđa Stojanovića, koji je nekoliko dana pre toga dostavio policiji materijal o žandarima koji ga reketiraju, ubrzalo celu istragu.

- Pojedinci iz Žandarmerije su na teritoriji Niša oformili svojevrsnu kriminalnu grupu - navodi izvor blizak istrazi. - Bave se svim i svačim, mahom nelegalnim poslovima, a angažovani su i na obezbeđenju pojedinih ugostiteljskih objekata. Neki od njih rade i kao obezbeđenje niškim kriminalcima.

BRAT NA TAJNOM ZADATKU DIKIĆEV brat Dragan i drugi žandarmi, koji se prozivaju kao akteri kriminalnih radnji angažovani su svakodnevno na specijalnim zadacima. Oni predstavljaju strogo poverljivu službenu policijsku tajnu.

Kako su se gomilale mnogobrojne optužbe protiv visokih oficira ove jedinice, tako su krenule pretnje pripadnicima Sektora unutrašnje kontrole i njihovim rukovodiocima. To je otišlo toliko daleko da je kriminalistička policija došla do saznanja da se spremaju čak i njihove likvidacije.

- Naređeno je da se odmah pojača obezbeđenje Draganu Cvetkoviću, jednom od načelnika u Sektoru unutrašnje kontrole, kao i inspektorima Ivanu Petkoviću i Ljubiši Puzoviću - kaže naš sagovornik. - Istražuje se sve, a posebno zloupotrebe sa samom jedinicom, koja je, pored ostalog, mimo pravila angažovana i na pronalaženju zlata?!

* * * * * * * *

GENERAL BRATISLAV DIKIĆ  IZ NEMAČKE PORUČUJE: NE BAVIM SE KRIMINALNIM RADNJAMA

- ZA minule 23 godine, koliko radim u MUP Srbije, nisam se bavio, niti ću se baviti bilo kakvim kriminalnim poslovima. A, Žandarmerija, na čijem sam čelu, nastaviće da izvršava sve zadatke profesionalno i u skladu sa zakonom - rekao je u ponedeljak telefonom za „Novosti“ general Bratislav Dikić, komandant Žandarmerije, koji se nalazi u Nemačkoj na službenom putu, i dodao:

- Svako, ko na ovakav način pokušava da uništi čast pojedinca, ali i državne institucije, kakva je jedinica Žandarmerije, odgovaraće pred zakonom.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode