Poslanik SPS traži porez za neženje i parove bez dece

29.03.2013 22:19

Zoran Kasalović iz SPS predložio da neoženjeni, neudate i parovi bez dece plate kaznu, i to iz „solidarnih razloga“. Dvojica visokih funkcionera i uglednih socijalista koji su zaklete "večite neženje" Dušan Bajatović zvani Bajati i Boban Stojanović poznati gej-aktivista.našli bi se na udaru ovog predloga.

Zoran Kasalović, poslanik SPS, porez, neženje, neudati, parovi bez dece

Kasalović: To je moj lični stav i molim Vladu da razmisli o tome

BEOGRAD - Pa ti budi solo.
Poslanik SPS Zoran Kasalović rešio je da pomogne državi u rešavanju problema s natalitetom. Ovaj socijalista je predložio porez na neženje i usedelice, ali i bračne parove bez dece, a skandaloznu i diskriminatorsku ideju izneo je pred poslanicima tokom jučerašnjeg skupštinskog zasedanja.

- U cilju rešavanja problema s prirodnim priraštajem, predložio sam porez na neženje i neudate i na brakove bez dece. Novac bi išao u Fond za obnavljanje stanovništva „Dečji dinar“. Takvo rešenje može da se unese kroz izmene i dopune postojećih zakona - objašnjava za Kurir Kasalović svoju „genijalnu“ ideju.

Ovakvo rešenje, kojim bi bili obuhvaćeni muškarci i žene bez burme, ali i bračni parovi koji možda iz zdravstvenih razloga nisu u mogućnosti da imaju decu, Kasalović ne vidi kao bezobrazno etiketiranje, već kao vid solidarnosti (?!)

- To nije vid kazne, nego solidarnosti u društvu. Nije važan samo ekonomski momenat već i promovisanje vrednosnog sistema u obnavljanju nacije. To je moj lični stav i molim Vladu da razmisli o tome - rekao je on.
Ali to nije sve. Kasalović predlaže i „zoniranje“ Srbije.

- Tamo gde je visok prirodni priraštaj, kao, recimo, u opštini Savski venac u Beogradu, ne bi bilo potrebe da se uzima porez, ali trebalo bi da se naplaćuje u opštinama poput Crne Trave i mog rodnog Žitišta, gde je negativan prirodni priraštaj - priča ovaj socijalista.

Kasalović je, međutim, prevideo da bi takvo zoniranje pogodilo najsiromašnije opštine Srbije, odakle bi svi „označeni“ pod pretnjom harača verovatno pobegli u opštine poput Savskog venca, koja, inače, spada u najbogatije u Srbiji. Bitno je da on ne bi bio na udaru - oženjen je i ima tri sina.

Svaka treća porodica nema decu

Prosečan muškarac u Srbiji postaje otac u 33. godini, dok žene svoje prvo dete rađaju sa 27 i po godina.
Svaka treća porodica u Srbiji je bez dece, a prema istraživanju o stanju sela u Srbiji, koje je napravio SANU, čak 260.000 muškaraca starosti do 50 godina je neoženjeno.
Bez burme na ruci do šeste decenije je i oko 100.000 žena.

 

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode