Poziv građanima da prijavljuju korupciju

09.04.2013 14:18

U Srbiji je danas i zvanično počela antikorupcijska kampanja: građani su pozvani da nadležnoj agenciji, policiji i tužilaštvu prijave slučajeve korupcije

U kampanji će na televizijama sa nacionalnom frekvencijom biti prikazan spot u kojem se ukazuje da korupcija svake godine u Srbiji "pojede" više od 500 kilometara puteva, 7.500 medicinskih aparata i 350 škola.
Kampanja će trajati do kraja aprila, a pokrenula ju je Agencija za borbu protiv korupcije. Direktorka Agencije Tatjana Babić je na konferenciji za novinare u Beogradu pozvala građane da prijave slučajeve korupcije sa kojima se suočavaju i rekla da će ta nezavisna državna institucija odgovoriti na sve prijave.

Babićeva je rekla da je svesna da građani, kada prijave slučaj korupcije, rizikuju da ne završe posao zbog kojeg im je tražen mito, ali je istakla da se ipak svako mora boriti protiv korupcije koja ugrožava budućnost i svih građana i čitave zemlje.

Jolanda San Hoze iz Delegacije Evropske unije u Srbiji koja finansira antikorupcijsku kampanju, rekla je da će Evropska unija nastaviti da podržava borbu protiv korupcije u Srbiji kroz pomoć nezavisnim medijima, civilnom društvu i državnim institucijama poput Agencije za borbu protiv korupcije.

Antikorupcija kampanja u medijima u Srbiji trajaće do kraja aprila, a koštaće 180.000 evra.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode