PRELOMIO: Pajtić osniva Demokratsku stranku Vojvodine!

19.04.2013 08:25

Vojvođanski premijer hoće da formira svoju Demokratsku stranku Vojvodine zbog sukoba s Draganom Đilasom i zbog predstojećih pokrajinskih izbora u Vojvodini. Pajtić želi da bude nosilac bilo koje izborne liste jer opravdano smatra da bi na tim pokrajinskim izborima Demokratska stranka sa zloglasnim Draganom Đilasom kao nosiocem liste opet doživela još jedan totalni debakl.

BEOGRAD - Raspad ostatka neraspadnutog dela Demokratske stranke.
Predsednik Vlade Vojvodine u ostavci i izgleda bivši potpredsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić priprema teren za formiranje nove regionalne stranke!

- Posle lokalnih izbora u nekoliko vojvođanskih opština u kojima je DS doživeo fijasko, više je nego jasno da stranci strmoglavo pada popularnost i Pajtić pokušava da spase svoj lični rejting. Pajtić izvan Vojvodine teško da može da zadobije nekog birača, pa ozbiljno razmišlja o odvajanju od Đilasa i formiranju nove stranke, s centralom u Vojvodini - kaže izvor iz vrha DS.

Prema rečima našeg izvora, nova stranka zvala bi se Demokratska stranka Vojvodine, a obrisi Pajtićeve politike, dodaje naš sagovornik, vide se u njegovoj deklaraciji o zaštiti prava i interesa Vojvodine.

- Prostim jezikom rečeno, Pajtićev politički program biće blizak separatističkim idejama LSV, sa kojim on i sada odlično sarađuje. Konačno, nije slučajno što je unutar DS izbio sukob upravo zbog njegove deklaracije - objašnjava naš izvor i podseća da vojvođanski premijer nije dobio amin od centrale DS za ovaj dokument.

Poslanik DS Borislav Stefanović otvoreno je rekao da Pajtić nije izabrao dobar momenat za donošenje ovog akta, a Đilas je odbio da Pajtića javno podrži sve do nekoliko minuta pred veliki miting na kojem se tražila njegova ostavka.

Sukobi između Đilasa i Pajtića nisu novost. Neslaganja pokrajinskih i beogradskih demokrata eskalirala su na lokalnim izborima u Kovinu, gde je Đilas tražio da izborna lista te stranke nosi njegovo ime, dok su vojvođanske demokrate insistirale da se zove „Demokratska stranka - dr Bojan Pajtić“. Zbog predstojećih pokrajinskih izbora u Vojvodini Pajtić želi da osnuje svoju stranku i bude nosilac njene izborne liste jer opravdano smatra da bi na tim pokrajinskim izborima Demokratska stranka sa zloglasnim Draganom Đilasom kao nosiocem liste opet doživela još jedan totalni debakl.

Predsednik stranke i njegov zamenik ušli su u klinč i zbog izbacivanja bivših ministara iz stranke: dok je Đilas insistirao da svi koji ne poslušaju njegovu naredbu da vrate poslanički mandat budu izbačeni iz stranke, Pajtić se tome otvoreno protivio, posebno u slučaju Vuka Jeremića.

Izborni fijasko DS Lokalni izbori u Kovinu

SNS     42 odsto
URS     14 odsto
SPS-JS-SPDS     12 odsto
DS-LDP-SPO     9 odsto

Lokalni izbori u Srbobranu

SNS     4.426 glasova
DS     3.490 glasova

Lokalni izbori u Zrenjaninu

SNS     5.827 glasova
DS     3.865 glasova

Pajtiću opet prete smrću

Bojan Pajtić dobio je juče anonimno pismo u kojem mu osoba koja se potpisala kao ratni veteran iz ratova u Hrvatskoj i Bosni preti smrću, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću pokrajinske vlade. U pismu se navodi da se Pajtiću, zato što navodno „sprema mrak nad našom Vojvodinom“, biti presuđeno „trofejnim valterom“. U saopštenju se opominju sve stranke koje su „protiv ustavnih i zakonskih prava Vojvodine“ da povedu računa o kvalifikacijama koje javno iznose „jer se time stvara zapaljiva atmosfera“.

 

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode