PREVARANT: Inđijski tajkun Goran Ješić kao lažni inspektor uzorkovao kvalitet mleka!

20.02.2013 12:10

Kontroverzni tajkun iz Inđije i aktuelni potpredsednik Vlade Vojvodine Goran Ješić je putem Tvitera objavio podatke o zaraženom mleku do kojih je on lično došao kontrolom kvaliteta mleka na prodajnim mestima širom Vojvodine predstavljajući se lažno kao veterinarski inspektor što je teško krivično delo!

Prema tim njegovim podacima navodno je u  čak 29 od 35 uzoraka pronađeno više od 0,05 miligrama aflatoksina koji je uzročnik kancerogenih oboljenja. On je precizirao da je objavio "samo uzorak mleka iz velikih sistema u Vojvodini", a još ranije je za povećanu količinu aflatoksina okrivio "kukuruz, koji je ove godine bio podložan kontaminaciji".

Ješić je optužio vlast da sa mlekom "pravi cirkus" i da se ministar Goran Knežević "neozbiljno ponašao na konferenciji za novinare", na kojoj je rekao da "možda inspektor Ješić nije oprao ruke".

On je ocenio da "sve ukazuje na problem sa stočnom hranom, odnosno sa kukuruzom zaraženim aflatoksinom, pa je ovakav sled događaja mogao da se predvidi i da se spreči", i dodao da i sada postoji mogućnost da se stočna hrana popravi. Država bi trebalo hitno da reaguje i da seljacima da subvencije, da se, kako je rekao, promeni stočna hrana i popravi kukuruz, jer je to moguće.

DOKUMENT KOJI DOKAZUJE DA SE JEŠIĆ LAŽNO PREDSTAVLJAO KAO VETERINARSKI INSPEKTOR

 

GORAN KNEŽEVIĆ DEMANTUJE JEŠIĆA: Mleko u Srbiji je bezbedno za upotrebu, zdravlje ljudi nije ugroženo, a sumnjivi uzorci su povučeni iz prometa, kaže je ministar poljoprivrede Goran Knežević.

On je rekao da je veterinarska inspekcija prevenitivno povukla sumnjive uzorke mleka, dok ne stignu konačni rezultati superanalize iz Holandije.

Ministar poljoprivrede je simbolično na početku i na kraju konfrencije za novinare popio po čašu mleka dva različita porizvođača.

On je naveo I da je održao sastanak s direktorima mlekara i naložio hitnu kontrolu mleka koje oni otkupljuju.

“Veterinarska inspekcija je povukla iz prometa određenu količinu mleka i poslala ih na superanalizu u Holandiju. Mleko koje je stavljeno van prometa nije neispravno nego je uklonjeno iz preventivnih razloga dok ne stignu rezultati analize“, objasnio je Knežević.

Ministar je poručio i da građani koji su ovih dana pili mleko kupljeno u prodavncima nemaju razloga da brinu za svoje zdravlje.

“Količina aflatoksina je na nivou koji je godinama i decenijama unazad smatran normalnim, i primera radi u SAD dozvoljeni nivo aflatoksina u mleku je 10 puta veći nego u Srbiji, što znači da Barak Obama i Amerikanci piju mleko koje je mnogo lošijeg kvaliteta nego u Srbiji“, uverava Knežević.

Ministar poručuje da je situacija je pod kontrolom, da nadležni rade svoj posao i da nema razloga za paniku, niti za senzaciju. On je najavio da će biti izvršena i vanredna kontrola stočne hrane.

Knežević se osvrnuo i na to što je kontroverzni tajkun iz Inđije Goran Ješić,koji je inače i pokrajinski sekretar za poljoprivredu i funkcioner DS-a na Tviteru objavljivao podatke do kojih je došao lažno se predstavljajući kao veterinarski isnpektor.

“Ja ne znam za te Ješićeve podatke, Ministarstvo poljoprivrede je ozbiljna institucija i mi se ne bavimo 'tviter politikom', niti 'tviter politikanstvom'. Ja sam slučajno dobio jedan papir gde se kaže na takozvanom Ješićevom uzorku, gde piše da je uzorkovanje izvršio inspektor Goran Ješić. Pa, možda inspektor Goran Ješić nije dobro oprao ruke ili se nešto drugo desilo pa je zato došlo do takvih rezultata“, rekao je ministar.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode