Raspad Amerike:Teksas predao peticiju za otcepljenje od SAD

10.12.2012 22:47

Stanovnici Teksasa koji su tradicionalno konfederalistički opredeljeni protiv "Jenkija" još iz vremena građanskog rata,poslali su u Belu kuću peticiju kojom traže odvajanje od Sjedinjenih Američkih Država!

Kako je javila američka tv stanica EjBiSi Njuz (ABC News), onlajn peticiju potpisalo 119.209 ljudi čime je ispunjen uslov od najmanje 25.000 potpisa, kada je Bela kuća dužna da da odgovor.

U Beloj kući je ovoj tv stanici rečeno da ne mogu da procene kada će se oglasiti povodom peticije iz Teksasa, ali nije isključeno i da će odgovor biti da oni nisu nadležni za to pitanje.

Nekoliko dana posle izbora Obame, nekoliko saveznih država je pokrenulo peticiju kojom traže odvajanje, ali je svemu najozbiljnije pristupio Teksas skupivši skoro 120.000 potpisa.

U ostatku SAD je istovremeno prikupljeno više od 800.000 potpisa za tu ideju.

Teksas predao peticiju za otcepljenje od SADPodršku secesionističkom pokretu pre nekoliko dana je dao i kongresmen iz Teksasa i jedan od kandidata za republikansku predsedničku nominaciju Ron Pol, ocenivši da je to jedan od osnovnih principa na kojima je stvorena država.

"Nema ničeg izdajničkog ili nepatriotskog u želji da federalna vlada bude odgovornija prema ljudima koje predstavlja. Ako građani i države nisu slobodni da napuste SAD, kao njihov poslednji čin koji žele, da li su oni stvarno slobodni", zapitao se Pol.

Kao glavni razlozi za secesiju navode se preveliko mešanje federalnih vlasti u pitanja saveznih država, kao i nezadovoljstvo ekonomskom politikom Obamine administracije koja se ocenjuje kao previše leva i socijalistička.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад

   TV REPORTER   


HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER

Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Make a website for freeWebnode