RASULO: Petrović pocepao poslanički klub DS u skupštini!

03.02.2013 11:48

Dušan Petrović, doskora jedan od prvih ljudi sve malobrojnije Demokratske stranke, posle odluke o izbacivanju iz stranke uspeo je da uzdrma stranačko mnjenje i na svoju stranu privuče za sada tri poslanika, pa je realno očekivati da će uspeti da okupi i nezavisni poslanički klub sačinjen od bivših demokrata koji bi definitivno gurnuo Đilasovu frakciju Demokratske stranke na marginu političkih zbivanja u Srbiji.Petrović je optužio Đilasa za izborni poraz DS-a i Borisa Tadića a i za samovlašće u DS-u.

Rasulo koje od izbora vlada u Demokratskoj stranci manifestuje se i masovnim vraćanjem članskih karata a do sada je,prema evidenciji u Krunskoj 69. redove demokrata napustilo više od 18.000 članova širom Srbije.

Potrese u stranci uspeo je da izazove i aktuelni predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, Vuk Jeremić koji je, da bi izbegao brzu odluku o izbacivanju iz stranke zbog nepoštovanja odluka najviših stranačkih organa, pribegao proceduralnim igrarijama i tražio od Izvršnog odbora da mu da vremena da o njihovom zahtevu da vrati mandat razmisli.

U međuvremenu je otputovao iz Beograda u Minhen, a njegovi najbliži saradnici kažu da nije planiran skori Jeremićev povratak u Srbiju. Ostaće mu mogućnost od nekoliko dana da se pismeno izjasni, ali ukoliko nastavi da ćuti, Izvršni odbor će nastaviti proceduru bez obzira na njegovo ćutanje.


- Jeremić ima nekoliko dana da se izjasni da li će vratiti mandat. Ako to ne uradi, Izvršni odbor će smatrati da je odlučio da ne vrati mandat i postupićemo isto kao i u slučaju Dušana Petrovića. Nema načina da Jeremić odugovlači i time odloži ceo proces - rekao je Milan Popović, potpredsednik Izvršnog odbora DS.

Poslanički klub DS ima 51 poslanika. Za osnivanje novog potrebno je pet.
Dušan Petrović optužio je predsednika DS Dragana Đilasa da je glavni krivac za to što demokrate nisu formirale vladu posle majskih izbora i ponovio tvrdnje da Đilas čisti stranku od neistomišljenika.


- DS nije formirao vladu jer je Boris Tadić izgubio na predsedničkim izborima, a glavni krivac je Đilas, jer je Tadić u Beogradu osvojio devet odsto manje glasova nego četiri godine ranije na predsedničkim izborima - rekao je Petrović novinarima na konferenciji u Skupštini Srbije.


Đilas je, prema njegovim rečima, odgovoran za izborne rezultate u Beogradu, ali i izborne rezultate u celoj Srbiji, budući da je tada bio zamenik predsednika stranke.


Petrović je rekao da je odlukom o njegovom isključenju DS „opet popustila pred Đilasovim samovlašćem“, i dodao da je on još, na njegovu žalost, „sleđen zbog rezultata izbora“.
 

Elezović: Nema Revanšizma


Predsednik Izvršnog odbora DS Dušan Elezović ocenio je juče da je odluka IO stranke o isključenju Dušana Petrovića doneta demokratski, većinom glasova i da nije reč ni o kakvoj ličnoj odluci predsednika stranke, niti je reč o bilo kakvom političkom revanšizmu. „Nažalost, neki su odlučili“, dodao je, „da u ovim teškim vremenima za stranku krenu svojim političkim putem i da prave sopstvenu stranku, poput Dušana Petrovića, i to sa mandatima dobijenim na listi DS. Nejasno je zašto Petrović optužbama na račun stranke i njenog predsednika traži alibi za svoju političku odluku“, navodi Elezović .

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode