Ruski kozaci brane Kosovo !

25.11.2012 08:59

U Moskvi je u petak ispred ambasade Srbije održan skup u čast stogodišnjice oslobođenja Kosova i Metohije. Predstavnici nekoliko rodoljubnih udruženja istakli su transparente “Idemo na Kosovo“, “Priština je Srbija“, “Mi ćemo se vratiti i ponovo pobediti“...

 
Okupljeni su nosili zastave organizacije “Kosovo front“, programa “Dobrovoljac“ koji sprovodi pokret Narodni sabor, kao i zastave navijačkih klubova.

Ruski rodoljubi, Kosovo

Detalj sa skupa u Moskvi u čast stogodišnjice oslobođenja Kosmeta

- Pre jednog veka, 1912. godine, za vreme Balkanskog rata, pobednička Srpska vojska porazila je Turke i ušla na teritoriju koja je pet vekova tavorila pod jarmom stranih osvajača. Danas, kada je sveta srpska pokrajina ponovo zarobljena od strane neprijatelja, pamtimo i slavimo stogodišnjicu oslobođenja kao garant buduće pobede za koju smo uvereni da će doći. Godine 1912. Kosovo je oslobođeno nakon pet stotina godina ropstva. Pet vekova Srbi su verovali u pobedu, čekali na nju i borili se za nju. Dakle, danas smo spremni da čekamo, verujemo i borimo se koliko god bude potrebno. Ruski narod čestita bratskom srpskom narodu na slavnoj istoriji. Verujemo da će se borba nastaviti - Sveta zemlja na kojoj se odigrala bitke na Kosovu 1389. godine i mesto pogibije Lazara i Miloša će ostati srpska - stoji, između ostalog, u saopštenju organizatora.


Kosovo front i Narodni sabor su ruske organizacije poznate po čestim humanitarnim aktivnostima na Kosovu i Metohiji. Kosovo front okuplja dobrovoljce koji su se, tokom odbrambenih ratova devedesetih, borili u srpskoj vojsci.

 

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode