Ružić: Šarić finansirao DSS sa 220.000 evra mesečno!

11.02.2013 10:27

branko-ruzicPredsednik poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije izjavio da je Šarić bio finansijer Demokratske stranke Srbije.

Darko Šarić bio je finansijer Demokratske stranke Srbije i toj partiji je pljevaljski narko-bos svakog meseca davao 220.000 evra, rekao je Branko Ružić, šef poslaničke grupe SPS, u emisiji „Utisak nedelje“.

- Kako je klan Šarića nastao? Od 2004. Ko je tada bio direktor policije, direktor SBPOK, guverner, ministar za privatizaciju? Neko iz SPS? Pa nije. Kako je moguće da je Šarićevih milijardu evra ubrizgano u privredu Srbije, što se to ne istražuje – pitao je Ružić.

On je rekao da premijer Ivica Dačić nije izgubio kredibilitet debatom o njegovim susretima s Rodoljubom Radulovićem i danas je jači nego što je bio u trenutku kad je vlada na čijem je čelu formirana.

- Pokušaj diskreditovanja Dačića bio je ne napad na njega već na Vladu Srbije i državu, odnosno pokušaj državnog udara, koji je, međutim, doživeo fijasko – rekao je on.

 

Prema njegovim rečima, povod za napade na premijera Dačića su njegova zalaganja u procesu evrointegracija i dijalogu s Prištinom, a u tim napadima učestvuju mediji koji su poznati po takvim kampanjama, i koji su sa istim motivima i istim naslovima napadali i ubijenog premijera Zorana Đinđića.

Ružić je istakao da, kad je reč o Dačićevim susretima sa Šarićevim saradnikom Rodoljubom Radulovićem, svoj posao nisu valjano radile nadležne bezbednosne strukture.

Ružić je rekao da je uveren da vicepremijer Aleksandar Vučić nije indukovao ovu aferu, dodavši da iz Demokratske stranke stižu poruke da je napade na Dačića orkestrirao neko iz vlasti. On je te pokušaje DS nazvao podmetanjem kukavičjeg jajeta s ciljem da se izazovu sukobi u vladajućoj koaliciji.

- Očekujem da volšebno nestajanje 130 CD-ova i njihovo pojavljivanje u medijima bude sankcionisano. Da ne bismo bili banana država, mora da se ustanovi i odgovornost svih onih koji nisu kontraobaveštajno pokrivali državne funkcionere – rekao je Ružić.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode