Šabac: Osnovan 'Pokret Zapadna Srbija'

23.02.2013 23:51

U Šapcu je danas osnovan Pokret "Zapadna Srbija" koji je nastao ujedninjenjem sličnih organizacija iz Mačvanskog i Kolubarskog regiona, s decentralizacijom kao osnovnim ciljem delovanja.

Za prvog predsednika organizacije izabran je Nemanja Pajić, bivši predsednik šabačkog ogranka URS-a i zamenik gradonačelnika tog grada, dok je za njegovog zamenika izabran Ilija Tripković, predsednik Pokreta za Valjevo.

Prema rečima Nemanje Pajića, nastanak pokreta inicirale su grupe građana u opštinama regiona.

"Građani se udružuju samoinicijativno i nema centrale neke stranke iz Beograda koja bi to mogla da zaustavi. Mi smo shvatili da se za suštinsku decentralizaciju moramo izboriti sami jer nije u interesu stranaka da je dozvole", rekao je Pajić novinarima i dodao da je inicijator takvog načina organizovanja gradjana "prekomponovanje vlasti".

Zapadna Srbija u Šapcu nastala je posle odluke URS-a da se u tom gradu prekomponuje vlast po republičkom modelu.

Deo odbornika URS-a napustio je stranku i formirao grupu gradjana koja je prerasla u Pokret Zapadna Srbija a koji ima odbore u Valjevu, Vladimircima, Krupnju, Gornjem Milanovcu, Osečini, Ubu i Ljuboviji.

Tom pokretu pridružili su se Pokret za Bogatić i Pokret za Valjevo.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode