СНП Наши: Сви медији које је плаћала ЦИА!

07.12.2012 21:39

БЕОГРАД – Српски народни покрет НАШИ саопштава јавности да организације и медији са црних спискова имају једног заједничког финансијера, а то је влада САД-а и  фондација НЕД која функционише као организација за спровођење специјалних операција ЦИА и финансира се у склопу буџета за УСАИД који се одобрава од стране Стејт Департмента.

Подсећамо да су УСАИД и НЕД забрањене у Латинској Америци управо због стварања структура којима је циљ мешање у унутрашњу политику и подривање уставног поретка, а у Руској Федерацији су ове фондације и организације као страни агенти третирани Законом о страним агентима.

Страни агенти у Србији који су међу најплаћенијима на листи фондације НЕД су Б92, Пешчаник, АНЕМ, НУНС, Удружење независних новинара Војводине, Балкан Инвестигативе Репортинг Нетwорк (БИРН), Хелсиншки комитет за људска права, Европски покрет Србије, Правни комитет за људска права (YУЦОМ), Иницијатива младих за људска права (YИХР), Е-Новине… и многи други, док су нпр. Слободна Европа и Глас Америке дуги низ година, све до 1999. године, директно и јавно финансирани од стране ЦИА.

СНП НАШИ ће подношењем доказа захтевати да невладине организације и медији са црних спискова због почињених кривичних и противуставних дела буду законски процесуирани и забрањени, као и да у Србији, по узору на законодавство САД-а и Руске Федерације, буде усвојен Закон о страним агентима који ће у будућности омогућити да све организације које се баве политиком, а финансиране су из иностранства буду означене ознаком „СТРАНИ АГЕНТ“.

 

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА СНП НАШИ

 

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode