SNS: Do kraja godine smena vlasti u Inđiji

18.12.2012 12:28

Indjija foto glassrbije.org
Posle đurđevdanskih izbora u Srbiji, jedna od retkih lokalnih samouprava u Srbiji u kojima je Demokratska stranka oformila “komotnu” vladajuću većinu bila je Inđija. Međutim, u Gradskom odboru Srpske napredne stranke najavljuju da će lokalna vlast u tom gradu biti promenjena do kraja godine.I među odbornicima DS ima onih koji su spremni da istupe iz aktuelne političke postavke, ali o tom – potom kaže Dragan Lakić,lider inđijskih naprednjaka.

Lider inđijskih naprednjaka Dragan Lakić kaže da se dogovor oko prekomponovanja vlasti bliži kraju. – Legitimitet zahteva koji ćemo uputiti Skupštini opštine za prekomponovanje vlasti pre svega je u činjenici da je bivši gradonačelnik Goran Ješić na izborima izašao imenom i prezimenom, maltene kao grupa građana, tako da ispada da Demokratska stranka nije ni učestvovala u tom procesu. Stoga smatramo da su građani Inđije na taj način obmanjeni, a posebno posle činjenice da je Ješić otišao s mesta gradonačelnika na mesto potpredsednika Vlade Vojvodine. U ovom trenutku postoji politička volja da se vlast menja i verujemo da će to biti završeno do kraja 2012. godine – najavljuje Lakić.

Prema njegovim rečima, poseban kuriozitet je činjenica da su se u Inđiji prvi put inicijativi za smenu vlasti na lokalu koju je pokrenula SNS odazvali odbornici Srpske radikalne stranke. – I među odbornicima DS ima onih koji su spremni da istupe iz aktuelne političke postavke, ali o tom – potom, ostao je zagonetan Lakić.

 

Goran Ješić

S druge strane, prema informacijama koje smo dobili u kabinetu predsednika opštine Inđija Petra Filipovića, nema zvaničnih naznaka da će biti smene vlasti. U vladajućoj Demokratskoj stranci ne očekuju prevrat. Podsetimo, opština Inđija je bila prva lokalna samouprava u Sremu koja je posle đurđevdanskih izbora formirala vlast i dobila sve organe upravljanja. Na konstitutivnoj sednici lokalnog parlamenta, održanoj 23. maja, Goran Ješić je po četvrti put izabran za predsednika opštine, a DS je kreirala skupštinsku većinu sa listama “DSS – Vojislav Koštunica – Srpko Medenica” i “Ivica Dačić SPS – SDP”. Naknadno, Ješić je prešao u kabinet potpredsednika Vlade Vojvodine, a mesto gradonačelnika prepustio je Petru Filipoviću.

 

Težnja za stvaranjem “nove većine” nije letos zaobišla ni Inđiju. Naime, da bi do takve promene došlo, gotovo svi odbornici osim onih sa Ješićeve liste, morali bi da se slože i naprave novu većinu u lokalnom parlamentu, što je, po procenama većine političkih analitičara u Srbiji u tom trenutku ocenjivano kao “nemoguća misija”. Inicijativa je potekla od Gradskog odbora Srpske napredne stranke, čiji su čelnici početkom avgusta tvrdili da će, ukoliko SPS istupi iz vlasti, imati neophodnu većinu. Međutim, sam Ješić je vrlo oštro reagovao na takvu inicijativu, tvrdeći da “taj scenario nije moguć”. Tada se ispostavilo da je takva procena tačna, pa do najavljene promene nije došlo.

 

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode