SNS: Vojvođanska partija je grupica marginalnih separatista

07.02.2013 22:36

U Novom Sadu od jutros su grafiti "Vojvodina Republika", ispisani preko plakata stranke Treća Srbija koja se zalaže za ukidanje Autonomne Pokrajine Vojvodine.Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić je svojevremeno izbačen iz Lige socijaldemokrata Vojvodine nakon čega je odlučio da osnuje sopstvenu partiju.
Ko su uopšte oni (Vojvođanska partija), i zašto su se prepoznali u našem saopštenju?!", pita se novosadski odbor "naprednjaka" ocenjuje da je to jasan pokazatelj da su pojedinci iz "Vojvođanske partije" prepoznali svoje programske ciljeve u saopštenju SNS u kojem se separatizam najoštrije osuđuje i ukazuje da marginalne grupe sigurno neće sprečiti obračun sa korupcijom.

SNS, Srpska napredna stranka, Foto Marina Lopičić

NOVI SAD - Srpska napredna stranka (SNS) je ocenila da se vanparlamentarna Vojvođanska partija bavi "separatističkom demagogijom i namernim izazivanjem incidenata". To su "dokazali svojim saopštenjem u kojem odbacuju optužbe SNS, a da ih niko iz SNS nije ni pomenuo. Ko su uopšte oni (Vojvođanska partija), i zašto su se prepoznali u našem saopštenju?!", piše u saopštenju novosadskog odbora "naprednjaka".

Ocenjuje se da je to jasan pokazatelj da su pojedinci iz "Vojvođanske partije" prepoznali svoje programske ciljeve u saopštenju SNS u kojem se separatizam najoštrije osuđuje i ukazuje da marginalne grupe sigurno neće sprečiti obračun sa korupcijom.

SNS u saopštenju nije odgovorio na zahtev Vojvođanske partije (VP) da se "naprednjaci" u Novom Sadu najpre obračunaju sa korupcijom u sopstvenim redovima.

Vojvođanska partija je u saopštenju navela da je najveća korupcionaška afera u Novom Sadu afera ATP Vojvodina u koju su, kako navodi, upleteni neki visoki funkcioneri SNS.

"Rešite se koalicionih partnera, optuženih za kupovinu glasova koji svakodnevno rasipaju budžetske pare svih Novosađana na preskupe reprezentacije, reklame, putovanja i nesuvisle projekte u javnim preduzećima, pa ćemo vam poverovati", saopštila je VP.

Vojvođanska partija je odbacila optužbu za separatizam i navela da se zalaže za "Vojvodinu republiku" u sastavu složene države Srbije, a za Novi Sad kao glavni grad "Republike Vojvodine".

U Novom Sadu od jutros su grafiti "Vojvodina Republika", ispisani preko plakata stranke Treća Srbija koja se zalaže za ukidanje Autonomne Pokrajine Vojvodine.Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić je svojevremeno izbačen iz Lige socijaldemokrata Vojvodine.

 

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode