Španac poklonio deci Srbije 280.000 evra iako nikad nije bio u našoj zemlji

29.11.2012 08:18

Donaciju Španca Ramona Molinasa od 280.000 evra Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj u Beogradu svečano su uručili njegovi prijatelji Tanja i Piter Litvud.

decija_klinika

Kolinas je letos preminuo, ali je svojim prijateljima - bračnom paru Litvud, ostavio novac da doniraju, kao pomoć bolesnoj deci u Srbiji. Od tog novca kupljeno je 11 najsavremenijih aparata za lečenje onkoloških i kardioloških pacijenata.

"Ovo je najveća privatna donacija u istoriji ove ustanove i ona je posebna i po tome što donator nikada nije bio u Srbiji, već je od svojih prijatelja čuo o patnjama ovog naroda", rekla je Ida Jovanović, direktorka Univerzitetske dečje klinike.

Ona je istakla da je ova zdravstvena ustanova zahvaljujući donaciji kupila 11 aparata za onkološke i kardiološke pacijente, a dve ključne stvari koje su nabavili je sistem za mehaničku potporu srca i mašina za ćelijsku separaciju.

Direktorka klinike je dodala da će zahvaljujući mašini za separaciju ćelija biti moguća transplantacija matičnih ćelija, a može se koristiti i za lečenje posebnih bolesti krvi i imunoloških bolesti.

Ona je rekla da je ova donacija podstakla mnoge druge, pre svega ministarstva zdravlja i finansija, da maksimalno ubrzaju postupak sprovođenja donacije. "Donacija ovog humanog Španca podstakla je i proizvođače opreme da daju popust, tako da smo za 280.000 evra kupili opremu vrednu 400.000 evra", istakla je Jovanovićeva.

Tanja Litvud je istakla da je srećna što je mogla da uradi nešto za decu Srbije. Ona je ispričala da se sa Molinasom poznaje više od 30 godina i da se stalno interesovao za njen humanitarni rad - kome to ona i njen suprug pomažu u Srbiji.

"Pre smrti donirao nam je novac i rekao da je to njegov poklon srpskoj deci. Deo novca uputili smo za izgradnju Roditeljske kuće u Nišu", istakla je Litvudova.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode