SRAMOTNO: Crnogorac najskuplji poslanik u Skupštini Srbije !

30.12.2012 21:48

Crnogorac Momo Čolaković (72), inače bipatrid (ima dvojno državljanstvo) i poslanik Partije ujedinjenih penzionera Srbije, uskoro će poslaničkoj plati od 118.000 dinara i penziji od 82.000 pridodati i savetničku apanažu! Čolaković je i u prošlom skupštinskom sazivu bio najskuplji poslanik!

Penzioner: ČolakovićNaime, Administrativni odbor Skupštine Srbije juče je dozvolio Čolakoviću da obavlja i funkciju savetnika ministra rada Jovana Krkobabića. Iako će na ovaj način potpredsednik PUPS-a u svojim rukama imati i zakonodavnu i izvršnu vlast, Agencija za borbu protiv korupcije dala je zeleno svetlo za njegovo imenovanje.


- Odbor je konsultovao Agenciju i dali su mišljenje da nema sukoba interesa. Tek treba da donesu zvaničnu odluku - objašnjava savetnik Čolaković, koji nije želeo da otkrije koliku će platu primati u vladi.
 
ARHIVA
 

Šef poslaničke grupe Partije ujedinjenih penzionera Srbije,Crnogorac Momo Čolaković, najskuplji je poslanik u Skupštini Srbije, na čije troškove godišnje ode više od 3.200.000 dinara.

On je jedini od 250 poslanika koji je iskoristio apsolutno sve poslaničke privilegije, uključujući i parking, izradu vizit-kartica i smeštaj u Beogradu. Pošto je do sticanja zvanja republičkog poslanika živeo u Novom Sadu, a prijavio je smeštaj u Beogradu o trošku budžeta, usput se ogrebao i za stavku po kojoj je na osnovu odvojenog života od porodice inkasirao oko 250.000 dinara. Smeštaj ovog poslanika u Beogradu je poreske obeznike stajao 420.000, a parking oko 120.000 dinara.

Zakon predviđa ovakve povlastice, tako da, pravno gledano, Čolaković nije prekršio nijedan zakon. Očigledno da je za održavanje ovog sedamdesetjednogodišnjaka potrebno skoro pet miliona dinara godišnje, jer je pored ovih povlastica primio i oko 1.700.000 redovne poslaničke plate za 2010. godinu.colakovic

Na listi najskupljih poslanika su još i Gordana Čomić i Dragoljub Mićunović iz Demokratske stranke, kao i Crnogorac Miloš Aligrudić iz Demokratske stranke Srbije, kao i Nataša Jovanović iz Srpske radikalne stranke. Pomenuti su inkasirali i više novca iz džepova poreskih obveznika od Čolakovića, ali uglavnom na osnovu toga što su članovi parlamentarnih delegacija pa je veći deo njihovih troškova otišao na službena putovanja.

Čolaković je rođen 1940. godine u Ponikvici kod Nikšića, a 1945. se sa porodicom doselio u Vrbas. Posle završenog Ekonomskog fakulteta zaposlio se u fabrici nameštaja u Vrbasu, a u sindikatu je proveo 20 godina radnog veka. Na mesto predsednika Saveza samostalnih sindikata Jugoslavije postavljen je 1990. godine gde je proveo osam godina. Radni vek završio je 2004. u Vojvođanskoj banci. Jedno vreme bio je predsednik Fudbalskog saveza Vojvodine i potpredsednik FS Srbije, a od 2008. je narodni poslanik i predsednik poslaničke grupe PUPS-a u Skupštini Srbije. Član je Odbora za razvoj i ekonomske odnose sa inostranstvom i Odbora za privredne reforme.

 

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад

   TV REPORTER   


HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER

Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Make a website for freeWebnode