Srbijanka Turajlić : Ivica Dačić je direktni krivac za Oluju !

19.11.2012 06:58

Borisa Tadića i Dragana Đilasa vidim kao najodgovornije za vladu koju danas imamo, a njihov dogovor oko izbora u Demokratskoj stranci (DS) je farsa i smrt demokratije, izjavila je za "Danas" penzionisana profesorka Beogradskog univerziteta Srbijanka Turajlić.

Nove vlasti što se tiče, nastavak dijaloga s Prištinom i to što se Tomislav Nikolić drži predsedničkih ustavnih ovlašćenja jedino je dobro što su uradili, smatra Turajlićeva.


Ona je ocenila da DS deluje kao neko ko je potpuno izgubio kompas i sebe razume kao mašinu koja drži vlast i koristi se od te vlasti, ali u ovih par meseci koliko su u opoziciji, demokrate deluju obezglavljeno.


Neophodno bi bilo da DS bude spremna da uči iz svojih grešaka, naglasila je Turajlićeva, ali mora da veruje da demokrate imaju taj potencijal.
- Ako nema toga u DS, ne znam gde bi ga bilo. Zbrka oko izbora predsednika liči mi na farsu koja pokazuje da nisu mnogo naučili - ukazala je ona.

 

"I premijer direktno odgovoran za Oluju" !


Na pitanje o oslobađajućim presudama Haškog tribunala Anti Gotovini i Mladenu Markaču, ona je ocenila da je sud u Hagu pre politička nego pravna institucija, što nije dobro za ceo region, jer se time gubi poverenje u sudstvo.


- Sigurno je da žrtve Oluje nisu same sebe prognale i ubijale. Neko je za to kriv i odgovoran - naglasila je Turajlić. - S druge strane, građani Srbije nemaju razloga da iskazuju toliko nezadovoljstvo, jer su na poslednjim izborima pokazali da ne misle da neko treba da snosi odgovornost za svoje prethodne postupke. -


- Premijer nam je čovek koji je vodio politiku vlasti devedesetih i samim tim direktno je odgovoran za ono što se desilo građanima u Oluji - objasnila je Turajlićeva.


Prvi potpredsednik vlade i predsednik države, prema njenim rečima, zdušno su podržavali današnjeg premijera u ondašnjoj politici.
- Tužno je što je haški sud ispao krajnje političan, ali nema mesta velikom nezadovoljstvu - zaključila je Turajlićeva.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode