Srušili spomenik partizanima i podigli četnicima !

05.12.2012 20:05

Umesto postamenta s petokrakom već je postavljen stub visok preko 12 metara, na kojem će stajati obeležje četničkog pokreta

bileca

Aleksić: Kada su mogli partizani praviti spomenik partizanima, mogu i četnici četnicima

SARAJEVO - Lokalne vlasti u istočno-hercegovačkom gradu Bileća odlučile su da uklone spomenik partizanima, podignut nakon Drugog svetskog rata, i da na njegovom mestu postave novi, posvećen četnicima.

Izgradnja spomenika četnicima počela je sa centralnog gradskog trga uklonjeno je obeležje koje je sećalo na pripadnike 10. hercegovačke brigade Narodno oslobodilačke vojske Jugoslavije, oslobodioce Bileće.

Umesto postamenta s petokrakom već je postavljen stub visok preko 12 metara, na kojem će stajati obeležje četničkog pokreta.

Odluku o ovom "građevinskom zahvatu" donelo je opštinsko veće Bileće čiji je načelnik Miljan Aleksić ocenio da u čitavoj priči "nema ništa čudno".

"Kada su mogli partizani praviti spomenik partizanima, mogu i četnici četnicima", komentar je Aleksića.

Predsednik Organizacionog odbora za izgradnju spomenika Milorad Vujović nije želio da otkrije koliko će biti troškovi gradnje, samo je otkrio da će "veći deo potrebnog iznosa biti osiguran donacijama i dobrovoljnim akcijama".

"To što govore da se radi o rehabilitaciji fašizma su samo komunističke predrasude", citira Vujovića "Dnevni avaz".

Oglasila se i "druga strana" - predsednik bilećkog ogranka SUBNOR-a Nemanja Papić poručio je da udruženje koje okuplja nedašnje partizane nije moglo ništa da učini kako bi sprečilo odluku opštinskih vlasti.

"Spomenik antifašistima brutalno je uklonjen", potvrdio je i Papić, ali i dodao da bivši partizani "neće odustati" i da će učiniti sve kako bi spomenik vratili "tamo gde mu je i bilo mesto".

 

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode