Stevanović: Vojvođani su već privilegovani!

18.04.2013 09:08

Nova stranka biće na poziciji desnog centra i boriće se za pravu decentralizaciju i za ravnomerni razvoj Srbije, izjavio je gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović uoči osnivačke skupštine URS i dodao da je Srbija u najtežem političkom momentu.

Dobro je što je Vlada jedinstvena: Veroljub Stevanović
 

Da li ste zadovoljni radom republičke vlade?


- Dobro je to što je Vlada jedinstvena. Za razliku od prethodne, koja je bila vlada kao u nekom feudalizmu, gde je svako radio za sebe, sada nemam zatvorena vrata. Sada svima mogu da kažem šta hoću. To je bitno za posao i za rešavanje problema. A loše je to što mi se čini da neko, a svi znamo ko, koristi populizam u politici. To nije dobro, jer u politici letenje nije korisno. Kada se padne s prvog sprata, nije isto kao kada se padne sa šestog... Posledice mogu da budu pogubne.


Kako ocenjujete inicijativu o deklaraciji za zaštitu prava Vojvodine?


- U poređenju sa ostalim delovima države, Vojvodina je, najblaže rečeno, privilegovana. Dovoljno je da se uporede budžeti njenih gradova sa ostatkom Srbije i po kojim se sve osnovama te kase pune. Ja uvek podržavam svaku inicijativu u kojoj se traži nešto više, ali sada nije trenutak za obično politikantstvo u kome se neko predstavlja kao ojađen, a to u suštini nije. Nije u redu da neko koristi najteži mogući politički momenat da sebi pribavi bilo kakvu korist.


Šta je suština programa nove stranke?


- Mi hoćemo da Srbija ima dva skupštinska doma, veće građana i veće regiona. To bi bila manja skupština od sadašnje, efikasnija i jeftinija. To bi donelo realnu socijalnu pravdu, jer bi sve što ide na gornji dom moralo prvo da se usvoji u veću regiona. To bi napokon bio kraj sistema „svi imamo i delimo isto, a ko šta i koliko radi, nema veze“. Jednostavno, tada bi ljudi imali motiv da stvarno rade i žive u svom kraju i da se ne sele u Beograd.


Sa čim može Šumadija, osim sa „Fijatom“, da privuče strane investicije?


- I pored toga što je „Fijat“ povukao ostale fabrike i industriju i tako postavio Kragujevac kao najpovoljniju lokaciju za investiranje, mi ćemo imati i najmoderniji institut za matične ćelije i banku matičnih ćelija kakav ne postoji u ovom delu Evrope. Najveće bogatstvo Kragujevca jesu školovani ljudi, radnici. Imamo savršenu infrastrukturu, gasovod, vezu sa koridorom 10. Završili smo kompletne projekte za poljoprivredu i već smo obavili razgovore o tome da Emirati ulože novac u voćarstvo i stočarstvo.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode