Studenti šetnjom protiv Haškog tribunala

21.11.2012 19:56

Oko 2.000 studenata beogradskog Fakulteta političkih nauka (FPN) i Pravnog fakulteta organizovali su danas šetnju pod parolom "Oluja - zločin koji traje", kojom su izrazili neslaganje sa oslobađajućom presudom Haškog suda hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

Noseći zastave Srbije, transparente "Vostani Serbie", "Etničko čišćenje bez kazne", studenti su prošetali od zgrada ta dva fakulteta do Hrama Svetog Save, gde je služen pomen žrtvama, a akademci su tokom molitve upalili sveće za stradale u operacijama "Oluja" i "Bljesak".

Prema rečima studenta Pravnog fakulteta Branka Stupića, studenti su se na ovaj korak odlučili kako bi izrazili negodovanje zbog, kako je rekao, sramne presude Haškog tribunala. 

- Oslobađajućom presudom za hrvatske generale, sve žrtve su ponižene i kao da zločina nije nije ni bilo. Ovom šetnjom želeli smo i da podignemo svest ljudi o tome koliko je ova presuda nepravedna. Pokazalo se da je Haški sud zaista sud samo za Srbe - rekao je Stupić.

On je najavio da će za dve nedelje biti organizovana još masovnija mirna, protestna šetnja u koju će biti uključeni studenti svih univerziteta u Srbiji.

Pomenu je prisustvao i direktor Dokumentaciono-informacionog centra"Veritas" Savo Štrbac.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode