Stvara se Unija slovenskih zemalja ?!

09.12.2012 15:18

Da li slovenske zemlje u potaji pripremaju plan u kome polako okreću leđa sve teže dostižnoj Evrposkoj uniji, težeći stvaranju sopstvene zajednice koja bi se zvala Liga slovenskih zemalja?

Igor Murađan, analitičar jermenijskog lista „Erkramas" kaže da je moguć nastanak Slovenske Unije u kojoj bi bile Rusija, Belorusija, Ukrajina, Hrvatska, Srbija, Makedonija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Lužica, Bugarska, Crna Gora, Poljska, Češka i Slovačka i tako bi bila stvorena "Liga Slovenskih Zemalja" (LSC) ?!Ništa od EU, stvara se Unija slovenskih zemalja?
Ovaj analitičar tvrdi da se od proleća ove godine vode pokušaji da se nađe zajednički jezik između Srbije i Bugarske i da se povežu njihovi zajednički interesi. Govorilo se o Uniji između Srbije, Bugarske i Grčke, a posle bi se pridružile i Makedonija, Crna Gora i Kipar. Murađan kaže da je vrlo moguće da će se ovoj Uniji pridružiti i Hrvatska i Slovenija. Makedonski i bugarski ministri su primili predloge da se pridruže radu u svim sferama. Slični pokušaji se prave između drugih zemalja u regionu.

Poznati ukrajinski politikolog i advokat ekspert Aleksandar Prognimak je u maju rekao da bi formiranje „Lige Slovenskih Zemalja“ (LSC) trebalo da dobije zeleno svetlo. Po mišljenju Prognimaka, od svetskih tendencija ka globalizaciji, jedini strateški put za Ukrajinu je da se pridruži i bude deo kreiranja Slovenske Unije u okviru Evropske Unije, koja će zvanično nositi ime “Liga Slovenskih Zemalja.“
Prognimak takođe misli da Rusija, Belorusija i Ukrajina ne mogu da funkcionišu same i da ne mogu izolovano da odbrane svoje interese od Zapada, a ni od Istoka. On kaže i da bi prvo trebalo da se ujedine Rusija, Belorusija i Ukrajina, a kasnije Hrvatska, Srbija, Makedonija, Bugarska, Crna Gora, Poljska, Češka i Slovačka.
„Poslednje dve decenije verski sporovi između katolika i pravoslavaca su minimalni, trebalo bi lako da dođe do integracije između južnih i severnih slovenskih nacija“, kaže Prognimak.

Ukrajinski ekspert je objasnio kako bi Parlament glasao. Svaka zemlja bi trebala da ima jednaki broj glasača, a to je 50 ljudi koje bi građani te države izglasali. Trgovina između svih LSC zemalja će biti slobodna, biće saradnji pri carinjenju i oko energetskih projekata. Tkođe, ruski ambasador u Crnoj Gori Andrej Nesterenko veruje da će ova ideja biti ozbiljno razmotrena, dodajući rusku blisku vezu sa Crnom Gorom, kao i sa Kiprom.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode