Šuntanovac: Nedemokratski izbori u Demokratskoj stranci!

06.06.2013 00:44

Primedbe na izborni proces su u ime Šutanovca napisali član i zamenik člana Gradske izborne komisije u pismu, u kojem se navodi da je utvrđen niz nepravilnosti u izbornom postupku, na osnovu kojih se sumnja u namere organa za sprovođenje izbora u pogledu ravnopravnosti svih kandidata, zbog čega se traži zaustavljanje izbornog procesa

dragan djilas, dragan šutanovac, foto zorana jvetić

Leđa o leđa: Đilas i Šuntanovac

BEOGRAD - Kadar nezaposlenog profesora psihologije iz Sarajeva Borisa Tadića i kandidat za predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke u Beogradu Dragan Šuntanovac tražio je da se izbori za prvog čoveka demokrata u glavnom gradu zaustave zbog brojnih nepravilnosti.

Portparolka demokrata Aleksandra Jerkov rekla je da su se nadležni stranački organi već izjasnili o Šuntanovčevim primedbama i da je jedna od njih prihvaćena.

Iz izbornog štaba drugog kandidata za mesto predsednika,sina bivšeg gorile i šofera pokojnog Đinđića,Crnogorca Balše Božovića, poručuju da će izborne procedure i pravila, kakvi god da su, podjednako važiti za obojicu.

Primedbe na izborni proces su u ime Šuntanovca napisali član i zamenik člana Gradske izborne komisije u pismu, u kojem se navodi da je utvrđen niz nepravilnosti u izbornom postupku, na osnovu kojih se sumnja u namere organa za sprovođenje izbora u pogledu ravnopravnosti svih kandidata, zbog čega se traži zaustavljanje izbornog procesa.

U pismu se navodi da je Gradska izborna komisija donela odluku da u biračke odbore mogu biti imenovani samo članovi koji su upisani u bazu članstva stranke u Beogradu, iako ni Statut DS ni opšti akti ne ograničavaju pravo kandidatu da imenuje svoje predstavnike ni po kojem osnovu, pa ni u pogledu njihovog prebivališta.

Primedba je i da je Izborna komisija odlukom da se glasanje obavi 5, 6 i 7. juna van biračkih mesta prekoračila granice svojih ovlašćenja i dovela u pitanje demokratičnost procesa, jer dan za glasanje može da bude samo jedan.

Članovi IK iz Šuntanovčevih redova navode i da je četiri dana pre izbora utvrđen prestanak članstva u stranci za ukupno 1.407 članova i to nakon zaključivanja biračkog spiska, a bez odluke Statutarne komisije o njegovom ispravljanju.

Poslednja primedba se odnosi na obavezu Gradskog odbora da svakom članu u Beogradu dostavi materijal u kome su ravnopravno predstavljeni kandidati, ali je GO dostavio materijal kojim je predstavljen samo Crnogorac Balša Božović.

Jerkov je rekla da odluku o eventualnom otkazivanju ili pomeranju izbora može doneti samo Izvršni odbor stranke, koji ih je i raspisao.

Međutim, kako kaže, pošto su se o primedbama Šuntanovca izjasnili svi nadležni stranački organi, sednice Izvršnog odbora o toj temi neće biti.

Jedina primedba koja je prihvaćena je da glasanje za predsednika DS u Beogradu neće trajati tri, već samo jedan dan.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode