Švedski radio napao Srbe što ne vole homoseksualce !

15.11.2012 08:42

Švedska organizacija koja se bavi ljudskim pravima "Justitia Pax Veritas" (JPV) podnela je 6. novembra žalbu Švedskoj Radiodifuznoj Komisiji zbog jutarnjeg programa švedskog prvog radio kanala P1 čija je tema bila otkazivanje ovogodišnje "Parade Ponosa" u Beogradu.

 

U njihovoj žalbi naglašeno da je iznešeno više neopravdanih i selektivnih teorija, kao i par grubih i pogrdnih presuda, koje su se ticale ljudi u Srbiji u ovom radio programu.

„Parada  ponosa“ 2010.

„Parada ponosa“ je bila tema sporne radio emisije

- Ovo je tako grub i selektivan i krajnje proizvoljan program koji je direktna pretnja slobodi govora i demokratiji. Sa ovakvim tipom "reportaža" moguće je oklevetati bilo koju etničku grupu, kao i LGBT osobe - rekao je predsedavajući organizacije "Justitia Pax Veritas".

Prema saopštenju Švedske Radiodifuzne Komisije do sada je stiglo preko 30 pritužbi na emisiju jutarnjeg programa u kome su žestoko oklevetani Srbi.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад

   TV REPORTER   


HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER

Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Make a website for freeWebnode