Trijumf politike trulog kompromisa : Ja tebi vojvodo,ti meni serdare...

25.11.2012 21:39

Dosadašnji zamenik predsednika DS-a i odlazeći gradonačelnik Beograda Dragan Đilas osvojio je 2.386 glasova, a njegov portivkandidat predsednik opštine Vračar Branislav Kuzmanović 368 glasova delegata

BEOGRAD - Dragan Đilas je novi predsednik Demokratske stranke. Za počasnog predsednika Demokratske stranke danas je aklamacijom imenovan Boris Tadić na predlog novoizabranog lidera DS Dragana Đilasa.Pošto su prethodno predložili jedan drugog za navedene funkcije,što je kasnije glasanjem i prihvaćeno,Boris Tadić i Dragan Đilas uputili su jedan drugom reči pohvale za dosadašnji rad.

Đilas je izabran za predsednika Demokratske stranke većinom glasova delegata vanredne izborne skupštine te stranke.

Za Đilasa je glasalo 2.386 delegata, a za njegovog protivkandidata Branimira Kuzmanovića 368 delegata od ukupno 2.827 delegata.

Kada je reč o izboru potpredsednika stranke Nataša Vučković dobila je 1.946 glasova, Vesna Martinovih 1.844, Dejan Nikolić 1.881, Bojan Pajtić 2.312, Miodrag Rakić 1.828, Goran Ćirić 1.764, a Jovan Marković 1860 glasova.

Đilas je zahvalio delegatima koji su učestvovali na izborima, svom protivkandidatu Branimiru Kuzmanonoviću, kao i bivšem predsedniku DS Borisu Tadiću na svemu što je učinio za DS i Srbiju.

"Imam čast da svim delegatima predložim Tadića za počasnog predsednika DS, istakao je Đilas, i molim Vas da aklamacijom i aplauzom to podržimo."

Očekujem da nam Tadić pomogne u formulisanju programa i rada stranke, komunikacije sa onima koji su od značaja i verujem da je on najveći lider i državnik kojeg su ova zemlja i region imali u prteklih nekoliko decenija.
Bez njega DS nikada ne može biti prava DS, rekao je Đilas i najavio da će u naredna dva meseca stranka raditi na zaokruživanju svih organa i formiranju nacionalnog programa za izlazak Srbije iz krize. Siguran sam da imamo snagu da socijalnu poliku koju smo definisali u Beogradu primenimo na nivou cele Srbije, da penzioneri primaju pomoć, trudnice punu platu, porodilje podršku, a svi đaci besplatne udžbenike, rekao je Đilas.
Očekujem od vas da budemo opozicija svemu što ne valja, poručio je Đilas, a ne ona koja će vraćati Srbiju u vremena svađa i prepirki. Da kažemo jasno i hrabro da ovo nije vreme obećanja, rekao je Đilas.

Svečanom delu vanredne izborne skuppstine prisustvovali su strane diplomate i stranački lideri Čedomir Jovanovića iz LDP-a, Ištvan Pastor iz Saveza vojvođanskih Mađara, zamenik predsednika PUPS-a Milan Krkobabić, predstavnici SPO Aleksandar Jugović i Aleksandar Čotrić, kao i predstavnik Lige socijaldemokrata Vojvodine, Partije zelenih Srbije.

Prisustvovao je i Srđan Milić iz Socijalističke narodne partije Crne Gore, a na početku je pročitano pismo predsednika evropskih socijalista Sergeja Staniševa upućeno bivšem stranačkom lideru Borisu Tadiću.

Delegati 15. vanredne izborne skupštine Demokratske stranke (DS) počeli su u 15.30 glasanje za izbor predsednika, potpredsednika i drugih stranačkih organa. Za rukovodstvo DS glasa 3.200 delegata na četiri biračka mesta.

Gojko Tešić: Povlačenje Borisa Tadića je truli kompromis

Član Glavnog odbora Demokratske stranke (DS), književnik Gojko Tešić izjavio je danas da je dogovor o povlačenju Borisa Tadića iz izborne trke u stranci "truli kompromis čija će se ružna strana vrlo brzo pokazati" i da to nije zalog za izlazak DS iz krize, već naprotiv.

Gojko Tešić: Povlačenje Borisa Tadića je truli kompromis "Nije Boris Tadić izgubio izbore, već DS, a Tadić samo plaća ceh", rekao je Tešić na Izbornoj skupštini DS koja se danas održava u Sava centru. Tešić je istakao da mu je žao što se Tadić povukao iz izborne trke i izrazio uverenje da bi sada bolje radio jer je stekao iskustvo i video gde su počinjene greške.

Tešić je delegatima pokazao list papira za koji je rekao da je lobistički spisak kandidata na kojem nema nekih vrednijih ljudi koji su bili veoma vredni u stranci. "To je primer grotesknosti demokratije", kazao je on.

Tešić je rekao i da mu nije jasno zašto se DS nije prvo obračunala sa korupcijom u svojim redovima iako je vrh stranke to obećao pre tri godine. Kandidat za predsednika DS su Dragan Đilas i Branimir Kuzmanović.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode