Ugašen kao cigareta - Dnevni list Press

15.11.2012 17:36

Dnevni list "Press" ugašen je danas, 15. novembra 2012, i više neće moći da se kupi na kioscima, potvrđeno je u tom beogradskom dnevniku.

Press od sutra više neće moći da se nabavi na kioscima, dok će portal pressonline.rs nastaviti da radi do daljeg.

Kako je rečeno, list će izlaziti kao internet izdanje, a izlaziće i izdanje za Republiku Srpsku.

Nastaviće da izlazi "Nedeljnik", odnosno sva izdanja koja su zasebna pravna lica u odnosu na dnevnik koji je poslovao sa gubitkom.

Zaposleni su dali vlasnicima rok od mesec dana da im se isplate zaostale plate i najavili da će u suprotnom organizovati protest izpred zgrade "Delte".

Informacija o gašenju lista usledila je nekoliko dana pošto je predsednik Delta Holdinga Miroslav Mišković saopštio da se povlači iz dnevnih novina Press, kao najveći pojedinačni vlasnik tog lista.

"Kao najveći pojedinačni vlasnik lista Press doneo sam odluku da se povučem iz vlasništva i prestanem sa pružanjem dalje finansijske podrške ovom beogradskom dnevniku", naveo je Mišković u saopštenju medijima.

Prema njegovim rečima, to je njegov "lični doprinos nastojanjima Vlade Srbije da kroz transparentne odnose u medijima i prestanak prikrivenog finansiranja i vlasništva uspostavi potpunu slobodu medija i odgovorno novinarstvo".

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić neposredno posle toga je obelodanio da je osim Miškovića jedan od vlasnika Pressa i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

On je u utorak pozvao Đilasa da više ne krije svoje vlasništvo u tom dnevnom listu.

"Dobro je da je Mišković izašao s tim, i da se posle sedam godina više ne krije da je vlasnik Pressa, kao što je i gospodin (Dragan) Đilas vlasnik Pressa, pa bi bilo lepo da se i on više ne krije", rekao je Vučić za televiziju Pink.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode