Uhapšen još jedan demokrata - pritvoren Saša Dragin,vođa 'đubretarske mafije' !

24.11.2012 09:03

U toku privođenje i vlasnika konsultatske kuće "Ces Mekon" Zvonimira Nikezića i još 6 osoba. Sumnjiče da su nezakonitom prodajom regresiranog mineralnog đubriva oštetili državu za više od 4,5 miliona evra

saša draginBEOGRAD - Radna grupa Uprave kriminalističke policije privodi bivšeg ministra poljoprivrede Sašu Dragina, vlasnika konsultatske kuće "Ces Mekon" Zvonimira  Nikezića, bliskog saradnika bivšeg premijera Mirka Cvetkovića i još 6 osoba.

Oni se sumnjiče da su zloupotrebom službenog položaja - nezakonitom prodajom regresiranog mineralnog đubriva oštetili državu za više od 4,5 miliona evra, saznaje RTS.

Privode se bivši predsednik Upravnog odbora HIP Azotare Pančevo Radoslav Vujačić, bivši zamenik direktora Azotare Mihajlo Grujić, bivši direktor PKB-a Milan Veljović, bivši direktor poljoprivrednog dobra "Aleksa Šantić" kod Sombora Arsenije Katanić, bivši direktor kruševačkog Instituta za krmno bilje Dragi Lazarević i bivša direktorka firme "Invej" Verica Spasić.

Saša Dragin je od 2004. do 2007. godine obavljao je poslove zamenika sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo AP Vojvodine, da bi u maju 2007. godine postao ministar zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije. Od jula 2008. do marta 2011. godine bio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Zvonimir Nikezić, javnosti poznat kao vlasnik konsultantske kuće "Ces Mekon", u upravnom odboru "Agrobanke" bio je predstavnik državnog udela. Nikezićev "Ces Mekon" radio je i na brojnim privatizacijama firmi kao što su "Knjaz Miloš", "Frikom", "Mlekara Šabac", "Trajal", "Beograd film", "Seme", "Veterinarski zavod Zemun", koje je Savet za borbu protiv korupcije ocenio kao sumnjive, podseća RTS. Dugogodišnji je saradnik bivšeg premijera Mirka Cvetkovića

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode