USKORO : Posle Božića još jedno spektakularno hapšenje !

22.12.2012 08:19

Ni približavanje predstojećih praznika nije usporilo istrage koje se vode o 24 sporne privatizacije i o drugim slučajevima borbe protiv kriminala i korupcije. Trećeg dana Božića, na Svetog Stefana 9. januara, očekuje se još jedno spektakularno hapšenje koje će zatresti Srbiju i u javnosti imati odjek skoro kao privođenje Miroslava Miškovića.

- Veliki su pritisci da ne dođe do hapšenja ovog čoveka. Kao i za Miškovića, i za njega stižu mnoge intervencije iz političkih i privrednih krugova, ali smo uvereni da to na kraju neće dati rezultata. I na tom primeru ćemo dokazati da u borbi protiv kriminala i korupcije neće i ne sme biti zaštićenih ma o kome se radilo. Nadamo se da su posle Miškovića svi svesni da je vreme nedodirljivih i jačih od države zauvek prošlo - kaže izvor blizak istragama.

Saslušani Labus, Đelić, Kolesar, Vlahović!

Bivši ekspert Miroljub Labus,crnogorski tajkun Aleksandar Vlahović,mešetar iz Pariza Božidar Đelić i kontroverzni hrvatski stručnjak za sve oblasti Nemanja Kolesar bili su zbog prodaje „Sartida“ na informativnom razgovoru u policiji, u svojstvu građana.

Brzina ili stari žilet razlog je da se Vlahović posekao

Zloglasni crnogorski tajkun iz Kolašina: Aleksandar Vlahović

Do sada je ukupno saslušano više od 20 osoba i dodaju da će u januaru biti ispitan i biznismen Danko Đunić, a u svim ovim ispitivanjima učestvuju i zamenici tužioca za organizovani kriminal.

Miroljub Labus

Od "eksperta" do muljatora: Miroljub Labus

Labus je u vreme prodaje smederevske železare bio potpredsednik u Saveznoj vladi i ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom, Vlahović je bio ministar privrede i privatizacije, Đelić je bio ministar finansija, a Kolesar je bio šef radne grupe zadužene za privatizaciju „Sartida“ i šef kabineta tadašnjeg premijera Zorana Đinđića. Đunić je kao vlasnik Ekonomskog instituta radio procenu ove kompanije, podseća list.

U stanu Nemanje Kolesara nađeno devet bankovnih kartica

Hrvat koji je najdalje dogurao u Srbiji: Nemanja Kolesar

„Sartid“ je prodat neposrednom pogodbom za 23 miliona evra „Ju-Es stilu“, dok su dugovi koji su se procenjivali na 1,7 milijardi dolara, po oceni Saveta za borbu protiv korupcije) preneti na državu.


Ova američka kompanija je na taj način dobila kompletnu novu i staru železaru sa 300 hektara zemlje, tri livnice, fabriku belih limova u Šapcu (investicija vredna 150 miliona dolara), smederevsku luku od regionalnog značaja, slobodnu carinsku zonu u Smederevu, površine od 21 hektar,
fabriku kreča u Kučevu, kao i niz drugih nekretnina.


U ovom trenutku istražne organe najviše muči činjenica gde se izgubilo šest miliona dolara od Amerike do Srbije.

Božidar Đelić

Ni manjeg čoveka - ni većeg lopova: Božidar Đelić

List „Pitsburg post - gazete“ objavio je 2004. godine podatak da je „Sartid“ kupljen za 33 miliona dolara, od kojih 23 miliona u gotovini, šest miliona za transakcije - provizije i četiri miliona za zbrinjavanje nezaposlenih.

Policija i Tužilaštvo za organizovani kriminal istražuju ko je uzeo tih šest miliona provizije, dodaje list.

 

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode