Veliki pomor ribe u Aleksandrovačkom jezeru!

21.12.2012 10:05

Pomor-riba-na-aleksandrovackom-jezeruNa Aleksandrovačkom jezeru, nedaleko od Vranja, desio se veliki pomor riba.

Zastrašujući prizor, gde po površini vode pluta na hiljade mrtvih riba prijavili su meštani.

Član Gradskog veća u Vranju zadužen za ekologiju i zaštitu životne sredine Žikica Antanasijević, smatra da je za pomor riba kriv led.

- Čekaju se stručne službe da utvrde uzrok, ali se pomor riba najverovatnije desio usled nedostatka kiseonika u jezeru, jer je površina vode prekrivena ledom – rekao je Antanasijević.

Sva odgovornost se ovoga puta svaljuje na asocijaciju „Veternica“, koja je zadužena da upravlja ovim jezerom.

U toku popodneva na licu mesta bile su Republička veterinarska inspekcija, gradska i republička inspekcija za zaštitu životne sredine i Vodoprivredna inspekcija.

U asocijaciji “Veternica” nam je rečeno da su njihovi ljudi na terenu i da će se oni sutra oglasiti povodom ovog događaja.

Šteta još uvek nije procenjena , ali Vranjanci još uvek pamte pomor riba koji se desio u Aleksandrovačkom jezeru dogodio se 22. septembra 2008. godine, nakon čega je jezero iznova poribljeno. Tada je  uginulo više od 1.5 tona ribe.

 

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode