Velja Ilić: Tadić bio obična marioneta Mikija Rakića

07.02.2013 08:32

Lider Nove Srbije kaže da niko u Vladi neće nasedati na "probne balone" iz pojedinih centara opozicije, već da će oni koji su izgubili na izborima morati da čekaju nove, kada im dođe vreme,za 3 godine

Saradnici: Boris Tadić i Miki Rakić

Boris Tadić i Miki Rakić

BEOGRAD - Ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić ocenio je da bi raspisivanje vanrednih izbora bilo katastrofalno za Srbiju jer bi neizvesnost oko sastavljanja nove Vlade rasteralo strane investitore.

"Samo u nadležnosti Ministarstva građevinarstva ugovoreni su ili su pred ugovaranjem poslovi vredni 1,5 milijardi evra. Izlazak na birališta "odneo" bi na neka druga tržišta veći deo tog novca. Rasule bi se i dogovorene milijarde, koje su sada nadohvat ruke za poljoprivredu, energetiku, železnicu", rekao je Ilić.

Ilić je dodao da niko u Vladi Srbije neće nasedati na "probne balone" iz pojedinih centara opozicije već da će oni koji su izgubili na izborima morati da čekaju nove, kada im dođe vreme. Ministar je dodao da Vlada Srbije ne sme da dozvoli da neke, kako se izrazio, "ispušene muštikle koje su bile veoma uticajne u prošloj garnituri" serviraju svoje izveštaje i zapažanja sa ciljem da sruše Vladu.

"Imamo medijsku hajku, ne biraju se sredstva da se razbije vladajuća koalicija. (Nekadašnji koordinator službi bezbednosti) Miodrag Rakić je izgubio izbore, a bio je bog i batina u prošloj vlasti. Koga je hteo proganjao je, hapsio, oslobađao... Čak mu je i Boris Tadić bio obična marioneta. Stub cele vlasti u prošlom sistemu bio je Miki Rakić", rekao je Ilić.

Govoreći o sastancima koje je premijer Ivica Dačić imao sa ljudima bliskim kriminalnom klanu Darka Šarića, Ilić je rekao da premijer može da se viđa s kim god hoće.

"Taj slučaj neće ostati nerazjašnjen, ali neka institucije rade svoj posao... Pustimo premijera da radi svoj posao, nije on naivan. Ne treba mi da ga učimo kako da se ponaša. Koliko se ljudi viđalo sa Miroslavom Miškovićem, ručalo sa njim, tražilo sponzorstvo... Svi smo se mi nekad sreli sa nekim ko možda danas nije podoban", rekao je Ilić.

Prema njegovim rečima, ne treba voditi hajku i linč ako se ništa do sada nije dokazalo.

"Gde je bio Miki Rakić da napadne Dačića kada je bio u prethodnoj vladi ili kada je DS hteo novu vladu da formira sa njim. Kada je znao, zašto je ćutao? Nego "pročačkajmo" malo sve one koji te informacije guraju, koji podrivaju, da vidimo kakva je njihova prošlost, sa kim su se oni sve sretali, šta su radili i nameštali", rekao je Ilić.

 

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode