Vlada Srbije: Afera sa mlekom je laž, DS i njeni tajkuni hoće da uvezu GMO!

22.02.2013 18:42

“Mleko i proizvodi od mleka, koji su u prodaji na teritoriji Srbije, u potpunosti su ispravni i nemaju štetne posledice po zdravlje građana”, ocenjeno je na sednici Vlade Srbije i ukazano da će se “obaviti istrage zbog sumnji da se netačnim informacijama pokušavaju stvoriti uslovi za uvoz stočne hrane od genetski modifikovanih organizama”.

Nadležne inspekcije i službe povukle su iz prodaje mleko za koje postoji bilo kakva sumnja u pogledu kvaliteta i uzorci su poslati na ekspertizu u kredibilne međunarodne laboratorije.

Detaljno se obavljaju vanredne analize sirovog mleka i mlečnih proizvoda, kao i stočne hrane, a uvedene su i pojačane kontrole uvoznog mleka, piše u saopštenju.

Nadležne službe će obaviti istrage zbog sumnji da se netačnim informacijama o navodnom neispravnom mleku uništava srpska agroindustrija i tržište i pokušavaju stvoriti uslovi da se u Srbiju uvozi stočna hrana od genetski modifikovanih organizama, zaključeno je na sednici Vlade.

Poznati tajkun iz Inđije i visoki funkcioner Demokratske stranke Goran Ješić izjavio je da je “problem s mlekom rešiv i da se može ispraviti u roku od petnaestak dana”.

On na konferenciji za novinare u Novom Sadu nije želeo da iznosi tačne podatke o rezultatima nove analize zbog eventualne krivične odgovornosti, jer laboratorija Instituta za prehrambene tehnologije u Novom Sadu, gde je rađena analiza, nije akreditovana za te poslove! Nameće se pitanje kako je onda Ješić mogao da alarmira celokupnu javnost Srbije bez validnih podataka o zaraženosti mleka ?!

Ministar poljoprivrede Goran Kneževć optužio je danas, kako je rekao, “uvoznički, monopolistički i politički lobi, za trenutnu krizu na tržištu mleka” i poručio da će “za to neko sigurno odgovarati, makar to bio i on lično”.

Knežević je poručio da će se, nakon što stignu rezulati analize o prisustvu aflatoksina u mleku iz Holandije, pokazati ko je kriv i snosiće posledice.
“Neko će sigurno odgovarati, taman bio i ja”, rekao je Knežević novinarima prilikom vanredne kontrole stočne hrane na farmi Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB). “Ja odgovorno tvrdim da je čitava ova kampanja koja se vodi upravo protiv srpskog poljoprivrednika i stočara, proistekla iz nekoliko izvora”, dodao je ministar.

Prema njegovim rečima, iza aktuelnih dešavanja stoji “veliki uvoznički lobi koji želi da genetski modifikovana hrana dođe na naše tržište, kao i monopolisti koji žele da domaću stočnu hranu zamene onom koju oni proizvode i uvoze”. Knežević tvrdi da tu spada i politički lobi koji zastupa Demokratska stranka, koji “želi na svaki način da onemogući dobre rezulate koje je pokazalo aktuelno Ministarstvo poljoprivrede i vlada”.

On je istakao da neće da komentariše današnje tvrdnje pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Gorana Ješića i poručio da je Ministarstvo ozbiljna institucija koja je nadležna da radi ove poslove. Knežević je, ipak, izneo opasku da “nam Ješić nije rekao ništa novo i pametno”.

On je podvukao da je Vlada Srbije zvala pokrajinsku vladu na razgovore i dogovore i po pitanju suše i ugovora sa kompanijom Al Dahra iz Emirata, zaključivši da je bilo najnoramalnije da u slučaju problema sa mlekom, “čak i da je tako kako kažu, da okrenu telefon, a ne da se takve informacije objavljuju na Tviteru”.

 

 

<p>&lt;p&gt;&lt;br /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="background-color: none transparent;"&gt;&lt;a data-cke-saved-href="https://news.rsspump.com/" href="https://news.rsspump.com/" title=""&gt;news&lt;/a&gt;&lt;/div&gt;</p>

Назад   TV REPORTER   

HIT KNJIGA !!!


MEDIJSKI PARTNER


Kontakt

Newsletter

Primajte naše vesti:

Prvi nezavisni onlajn multimedijalni projekat u Srbiji i regionu. Onlajn magazin, radio i TV u službi istine, naroda i pravde. Reporter je otvoren za saradnju sa svim zainteresovanim subjektima na polju reklamiranja, razmene linkova i sadržaja i svakom drugom polju objektivnog, nadstranačkog, nepristrasnog i slobodnog novinarstva.

Reporter je član Mreže onlajn medija Srbije (Serbian Media Network) i Udruženja onlajn novinara Srbije (UONS)

Udruženje onlajn novinara Srbije - UONS

OSNIVAČ:

Reporter Media Agency

REPORTER © Nezavisni onlajn magazin * Beograd,SERBIA

Create a website for freeWebnode